Forum > i40 VF
[i40 VF] Ile pali wam srednio w miescie CRDI ?
wtom:
jak czytam te wasze spalania to tak się zastanawiam ;-) jaki sens brać diesela?
mam 200konne 2.4GDI i w zakorkowanym wrocku bierze mi 9,5l :-P
kacluk1987:
to chyba coś nie tak żeby 17 tyle spalał..
rok temu jeźdząc krótkie odcinki 7km do pracy jeźdżąc bmw e60 z 3.0dieslem w automacie spalał 11l.. przy czym opony były 245/18' A żeby i40 tyle spalało?? masakra...
Pytanie do kolegi w automacie bez dpf czy coś się zmieniło w przyśpieszeniu teraz??
MD13:
ja mam diesla bo go lubię :) a to pewnie mój ostatni. Kupiłem go tylko dla tego ,że lubię charakterystykę tego silnika i tyle. Nie patrzyłem na to ile będzie palił. Ale pewnie jak bym brał benzynę w automacie to z 15 by palił przy mojej jeździe :)
Po mapie i wycięciu dpf inne auto. Po za tym ,że pali mniej to i jest dużo żwawsze.
kacluk1987:
najgorsze że nowych powiedzmy od 2014 benzyn to nie ma co wybrać:(
Alonzo_:
Ja nie narzekam.
Średnia z kilku zbiorników w typowo mieszanym stylu -. troche miasta wiekszego, korków, trochę podmiejsko przy domu na krótkich kawalkach i jakiś kawałek traski - mam 6,5 litra z kompa. W zimę miejsko na krótkich kawałkach sporo zimnego max 8 bywało. W trasie autostradowo około 140 km/h - 5,5 a kompletnie relaksacyjnie po wiejskich ścieżkach przepisowo na 5 schodzę. Zawsze jestem 2-3 litry do przodu do czego bym nie porównywał w benzynie z turbiną.
--- Cytat: "wtom" ---jak czytam te wasze spalania to tak się zastanawiam ;-) jaki sens brać diesela?
--- Koniec cytatu ---
Dziś na prywatny użytek robiąc 15-20 kkm/rok sensu wg mnie nie ma. Jesli o nowym mowimy.
O używanym te zniespecjalnie. Bo to co zarobisz to wydasz ....np na regenerację dpfa albo inne *ujostwo. Choć nie masz żadneg gwarancji że nowczesna uturbiona benzynowa kosiarka bedzie bezawaryjna (nowe tez mają GPFy).
A 2,4 GDI ma się nijak przy porównywaniu nowych konstrukcji :lol: ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona