Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
Pierun:
--- Cytat: "gregor40" ---Chłodnica została wymieniona bardzo szybko, silnik około 4 tygodni w serwisie!
Oczywiście czekanie na auto zastępcze trwało kilka miesięcy.
Autko ma w tej chwili 26 tyś przebiegu , silnik nówka + chłodnica! W lipcu 3 lata!
--- Koniec cytatu ---
Trochę mnie to martwi jak to czytam. Właśnie mam problem. Zapaliła mi się kontrolka silnika, ale aby było śmieszniej po podłączeniu testera znika i nie pozostawia śladu w historii jakiego zdarzenia dotyczyła. W serwisie zgłupieli, widzą że na tablicy się świeci kontrolka, gaszą silnik, podpinają się i kontrolka już nie świeci. Oczywiście żadnej usterki nie sczytali, nawet zero historii. Odłączamy sprzęt serwisowy kontrolka już nie świeci, awarii brak. Serwisant zdębiał, robi kilka kilometrów aby wywołać ten sam efekt, nie ma nic. Ja przejeżdżam kolejne 15, 20 km. bum znowu się silniczek zapalił. Dziś jadę ponownie do serwisu na komputer. Zobaczymy czy znowu zniknie czy da się coś sczytać. Samochód ma 53 tysie przejechane.
o 16:20 wsio się wyjaśniło
dziś zarejestrował się błąd kod błędu to P2015. dotyczy braku ciągłości obwodu silniczka kolektora dolotowego - coś w ten deseń. Serwis pierwszy raz ma to uszkodzenie. Zamówili części czekam na naprawę.
1igor1:
No i pojawiła się druga usterka w mojej i40. Podjechałem do sklepu, zamknąłem auto, otwarłem, podjechałem pod pensjonat i auta nie da się zamknąć - zero reakcji na przycisk w pilocie. Więc do sklepu po nową baterię i SZOK :shock: , z pilota śmierdzi spaloną elektroniką?!. wkładam nową baterię no i oczywiście NIC. Więc wygląda na to że spaliła mi się elektronika w pilocie. Chyba że to coś z centralką w samochodzie, trudno stwierdzić bo nie mam drugiego kluczyka przy sobie. Jak wrócę z wczasów podjadę do serwisu i dam znać jak to się skończyło. Mam nadzieję że to nic poważniejszego bo sam centralny zamek w aucie też zachowuje się jakoś inaczej niż zawsze. I mam nadzieję że taki kluczyk wymienią na gwarancji.
[ Dodano: 2014-08-05, 12:38 ]
No i się wyjaśniło, Okazało się że blaszki od baterii się tak odgięły same! chyba od tych zmian temperatury, że nie dotykały baterii. W serwisie powiedzieli że wszystkie piloty śmierdzą jak by się spaliły. Bardzo dziękuję serwisowi ASO w Gdańsku za miłą i szybką obsługę.
bandyta:
ponawiam pytanie z przed bardzo dawna, czy ktos dostal odpowiedz na ciezko wchodzaca jedynke, dwojke i wsteczny na zimnym silniku ?? w okresie letnim jest znosnie ale zima czasami nie jestem wstanie wbic jedynki, manewrowanie wsteczny jedynka, wsteczny jedynka az do skutku jest irytujace czasami.
druga sprawa, sprzedlo bierze praktycznie przy podlodze - zaradzili w serwisie wam na to ??
aaawww:
Ostatnio problem z wrzuceniem 1 i 2 bardzo się u mnie nasilił, pojechałem do serwisu i tam zdecydowano, że to prawdopodobnie kwestia docisku sprzęgła. Po tygodniowym oczekiwaniu docisk wymieniono i teraz wszystko jest ok. A sprzęgło bierze bardzo nisko i ten typ chyba tak ma.
Reg III 9. g. Wymazanie cytatu. tekla
bandyta:
dzieki za odpowiedz, w zimie jade ich atakowac bo ostatnio mnie prawie ukamieniowali na swiatlach xD
Reg III 9. g. Wymazanie cytatu. tekla
Nawigacja
[#] Następna strona