Forum > i40 VF

[i40 VF] Lista problemow I40

<< < (6/52) > >>

Marcin12:
A jakie masz opony ?
Mam te oryginalne Hanooki i to chyba ich wina, miałem zimowki i było ciszej.
Jak założyłem letnie Hanooki tez mam szum z tylu może być tez ze zaczynają się ząbkować będę musiał później sprawdzić.
Dodatkowo autko zaczęło się bardziej bujać i czasami nurkuje.

Reg III 9. g. Wymazanie cytatu. tekla

Alonzo_:

--- Cytat: "aaawww" ---
Czy ktoś z was doświadcza hałasu dochodzącego z tyłu kabiny tak jakby tylna szyba była uchylona choć nie jest?

PZDR
--- Koniec cytatu ---

Ja tak mam, na tylnych prawych drzwiach. Tak od 110/120 zaczyna świstać jakby na uszczelce drzwi- muszę to zgłosić w serwisie.

Podobnie jak kolega Marcin12 uważam, że ori hankooki są głośne, i "bardzo wrażliwe dźwiękowo" na jakość asfaltu. Takich głośnych opon (poza wyząbkowanymi) nie miałem. Swoją drogą auto jest słabo wyciszone od podłogi i to tez nie sprzyja super ciszy w kabinie.

Pzdr

i40:
Drugi (duży) przegląd i do wymiany po ca. 30k km poszły:
> klocki P/T (wymiana na oryg.)
> tarcze P !!! (wymiana na zamienniki  OYO - czas oczekiwania na oryg. 1 tydzień!!)
> wahacz lewy  !!! (usterka gwarancyjna)
> układ podnoszenia szyby LP (usterka gwarancyjna)

szlag!  :evil:

Suszek:
Witam, przelatane 40 000 . Listy usterek nie bede pisal bo dluga :) ale wszystko to byly raczej drobne usterki auto zawsze mobilne. Odnosnie stokow w okolicach podszybia od strony pasazera czy kierowcy. Lekarstwo proste - dobra firma car audio. Ja wymienialem oryginalne audio i jak montowali radio to rozebrali konsole srodkowa i wszystko bylo widoczne. Zawsze tluka sie kanaly nawiewow. Objaw jest taki z jak juz zacznie stukac i ciagle stuka i czlowieka szlag trafia. Mnie kosztowalo to 30 zl i od tamtej pory cisza spokoj nawet przy jezdzie po wybojach. Od strony pasazera trzeba wymontowac schowek i kratke nawiewu i tam dac kawalek gabki pod kanal nawiewu do kratki i delektowac sie cisza.. Mam nadzieje ze pomoglem . Sorki za pisownie ale pisze na tel...

onkyo3:
Witam Panowie, jestem prywatnie użytkownikiem i40 1.7 i jednocześnie pracownikiem serwisu.
Jak czytam wiele problemów to lekkie fanaberie :-) ale nie ma teraz samochodów idealnych.
Porównywałem samochody podobnej klasy (avensis, passat (cc) accord itp. to jest dobry wybór.
Mam wieloletnią praktykę w tej branży od podszewki i nie ma samochodów idealnych (szczęście?)
Oczywiście można się czepiać ale jedno jest "cool" od chorwacji do polski oczy błądziły za mną(i40-ką)
Samochód ma wady i zalety ale przewagą jest na tak !
Odnośnie turbodziury, na trasie wymiatałem większość furek  (jest rozwiązanie(pw)
) i przy sredniej przelotowej 150 spalanie 7,1
Więc proszę nie marudzić, jeśli macie problemy ze swoimi i 40 piszcie a postaram się  pomóc.
Oczywiście może być zwłoka bo tu nie mieszkam  :-D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej