Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
DvH:
onkyo3, Ja właśnie wczoraj wstawiłem auto (1.7 CRDi 136 KM) do serwisu bo przy ciut ponad 24 tys. km zapaliła mi się kontrolka niskiego poziomu oleju. Sprawdziłem na bagnecie i poziom był na minimum. Dolałem 300 ml oleju tej samej klasy (taki jak podano w instrukcji) ale poziom się nie zmienił. Nie chciałem lać więcej bo zupełnie nie mam w tym doświadczenia tylko odstawiłem do serwisu bo wydało mi się to mimo wszystko dziwne, że spadł poziom oleju. W serwisie mi sprawdzili czy nie ma nigdzie wycieków i się okazało, że jest czysto. Dolali mi 1,5 litra oleju i twierdzą, że takie zużycie, tj. 1,8 litra oleju na 24 tys. km to zupełna normalka. Wcześniej jeździłem 5 lat KIA cee'd 1.6 CRDi 115 KM i zmiany w poziomie oleju między przeglądami były minimalne, dlatego bardzo się zdziwiłem, kiedy się okazało, że w i40 "bierze" olej...
onkyo3, daj znać czy wg Ciebie takie zużycie to normalka? Wydaje mi się, że 1,8 litra ubytku to bardzo dużo i nie rozumiem dlaczego dopiero przy tak dużym ubytku (30% pojemności oleju w silniku) zaświeciła się kontrolka. Nie powinna wcześniej?
Z innych uwag to tylko tyle, że ja mam również trzeszczenie w narożu przedniej szyby przy desce od strony pasażera i kierownica i gałka zaczyna mi się wycierać.
Konrad:
Witajcie,
przebieg jakieś 47.000 i szybko rośnie (odbiór z salonu 21.12.2011). Auto sprawuje się bardzo dobrze, mechanicznie brak uwag.
Wymiany:
- przy 30.000km wymiana klocków P
- 46.000km wymiana klocków T
Olej:
- 5.000km
- 15.000km
- 30.000km
- 45.000km
Pomiędzy nie dolałem nawet kropelki - zwyczajnie nie bierze nawet kieliszeczka.
Gwarancyjne usługi:
- obszycie kierownicy
- odkleił się jeden z czujników na przedniej szybie (wymienili)
- przetarła się uszczelka wewnętrzna drzwi PL - wymienili
- zerwana od nowości roleta (usterka stwierdzona przy odbiorze) - czekałem miesiąc ale dostałem nową
- piszczenie i trzeszczenie po stronie pasażera przód - serwis nie rozumiał i nie chciał przyjąć do wiadomości - aż ich przewiozłem - poskutkowało - od roku spokój
- spinki relingów - relingi odkształcały się bo spinki przestawały trzymać
- teraz czekam na wymianę gałki biegów i kluczyka który się wytarł mimo że o niego dbam
Miałem jeszcze problem z wstawioną stacją kenwood dnx 5280BT - wieszała się gdy samochód zgasł - poradzili.
Irytującym problemem jest, że zdjęcie klemy powoduje rozkodowanie centralnego zamka i piloty odmawiają posłuszeństwa - brak procedury kodowania w aucie ścigającym Europę to delikatne nieporozumienie. I ta JEDYNKA i niedosprzęglanie na biegach w górę - denerwuje.
Ogólnie stosunek ceny/komfortu i jakości oceniam na 5-.
P.S.
Brak turbodziury dodatkowo zwiększa przyjemność z jazdy.
gregor40:
Witam!
W mojej i40 zauważyłem ze ma pusty zbiorniczek płynu chłodzącego, udałem się do serwisu, stwierdzili ze nie ma żadnych wycieków! Auto ma zaledwie 18000 km. Po przejechaniu może 500 km znowu jest pusto! Musze znowu odwiedzić serwis, myślę ze może to być dość poważna usterka, jeśli nie ma zewnętrznych wycieków! :-(
i40:
Po dłuższej jeździe z obrotami pow. 4000 zapaliła się pomarańczowa kontrolka "usterka układu paliwowego". Po 24h przestała się świecić i mam zgryz - jechać do serwisu i im o tym powiedzieć, czy też olać sprawę i nie zaprzątać sobie tym dalej głowy... ?
cruel:
Co do brania oleju.
Dopuszczalną normą przez większąść producentów jest nawet 1litr na 1000km.
[ Dodano: 2013-09-25, 21:26 ]
i40
Możesz jechać. Jak podepną pod komputer to powinno pokazać co to za błąd z tym był.
Reg III 9. g. Wymazanie cytatu. tekla
Nawigacja
[#] Następna strona