Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
wtom:
--- Cytat: "Francuzzzz" ---Witam
Panowie czy ktoś z was miał problem z brakiem mocy w 2.0 177km i40 dziś wracając z pracy pedał w podłogę a auto nie jedzie. Sprawdzałem olej dolewałem 3 dni temu ponad polowe a mam już w połowie :-(
--- Koniec cytatu ---
zobacz czy kat jest drożny
ale najlepiej zacząć od diagnostyki
ŁukaszOP:
Mam problem z nawigacją fabryczną! Otóż za punkt startowy przyjmuje miejsce, w którym byłem może dwa tygodnie temu, a nie ten, w którym aktualnie się znajduję. Proszę o pomoc ponieważ jest to bardzo uciążliwe i nie mogę w pełni skorzystać z navi.
Jeśli wiecie jak tą usterkę/wadę zlikwidować dajcie znać. ;-)
Jacobs2:
Mój jedyny problem to również problem z fabryczną nawigacją a mianowicie nie działa ekran dotykowy po dłuższym postoju na słońcu (kiedy temperatura w samochodzie robi się bardzo wysoka). To normalne? Po włączeniu klimatyzacji i odczekaniu kilku-kilkunastu minut wszystko wraca do normy.
MD13:
Według mnie nie jest to normalne. W moim przypadku czy mega gorąco czy nie dotyk działa normalnie. Jedynie zimą trochę czułość jest gorsza ale to akurat normalne .
Venom:
czy kto wymieniał pompę sprzęgła ? Wczoraj dowiedziałem się ciekawej rzeczy o której jak się nie wie to kosztuje. Otóż w tym tygodniu byłem z autem w ASO ( Citroen) na wymianie klocków , filtra i oleju. Czemu tam? Bo auto jzu po gwarancji a mam to ASO przez ulice z pracy . No i zrobili co trzeba ale ich mechanik powiedział mi ze według niego kończy sie sprzęgło i opowiada o dwumasie itd .Faktycznie sprzeło bierze trochę nisko ale przy padniętej dwumasie wpływałoby to negatywnie na prace i byłoby słychać a wszystko działą pięknie . Trochę mnei to zastanawiało więc podjechałem do ASO Hultaja w Płocku gdzie jest taki kumaty mechanik . facet mi powiedział że to żadna dumasa, żadne sprzęgło ale wyrobiona tujeja w pompie sprzegła. Ona normalnie jest okragłą jednak z czasem an skutek pracy dochodzi do ubytku materiału i sie owalizuje przez co ma sie wrażenie ze sprzęgło bierze nisko .To wszytko przez luz który powoduje ta owalizacja. Po niedzieli kupie te pompe i sprowadzę czy to to.Facet mówił że wiekszość rozpoznaje to jako złuzycie sprzegła i wymieniają sprzęgła, dwumasy itd zamiast wydać 200 PLN na nową pompe . Zobaczymy .
Nawigacja
[#] Następna strona