Forum > i40 VF

[i40 VF] Lista problemow I40

<< < (51/52) > >>

Mariusz 71:
Nie kupuj w ciemno, daj mechanikowi do rozebrania i ci powie co trzeba wymienić ,ja tak zrobiłem rano wstawiłem auto do mechanika ok 13:00 zadzwonił do mnie i powiedział co nie tak, w tym samym dniu zamówiłem sprzęgło na allegro i nastepnego dnia rano juz miałem, zawiozlem mechanikowi i o godzinie 16:00 odebrałem.Za kompletne sprzęgło zapłaciłem 540 zł plus robocizna 350 zł.Teraz jazda to przwdziwa przyjemność:) W moim miescie w sklepie za sprzglo tego samego producenta chcieli 1400 zł, zdziercy.

Venom:
to nie było w ciemno. sa mechanicy którzy tego tyle przewalili ze są w stanie zdiagnozować problem bez rozbierania auta. Pompa wymieniona, wszystko śmiga jak trzeba .

Alfred:
Venom ja będę miał wymienianą pompe. Zglosiłem problem z biegami. Głośna praca skrzyni, haczenie i "standardowy" problem z 1 i 2. Rozwiązanie problemu? Wymiana pompy. Za 3 tyg będę ją miał montowaną to jestem ciekaw czy to pomoże.

Venom:
no ciekawe. Mi nie haczyła ani nie pracował głośno.Mi po prostu brał sprzęgło brało nisko ale pracowało  normalnie.  Podobno gdy jest hałasowanie to możne być dwumasa .

przemkoch:
Witam po po wymianie oleju i filtra auto zaczeło bardzo duzo palic, w sumie to nie tak od razu, ale cyferki uciekaja w zastraszajacym tępie.Do pracy mam 8 mil auto spala około 20, 18 mil w jedną strone czyli dwukrotośc drogi jakaś masakra. Na avg fuel economy podczas jazdy wskażnik średniego spalania pokazuję mi od 41.0 do 45.0 mpg czyli jest to jakies 6,4 litra na 100 km. Natomiast statystyki ruchome (avg fuel economy) głownie są na samej górze i wskazują koło 45 -50 , bliżej 50 czy ktoś spotkał się  z takim koszmarnym spalaniem

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej