Forum > i40 VF

[i40 VF] Lista problemow I40

<< < (42/52) > >>

Francuzzzz:
A u mnie największy hałas dochodzi z drzwi tak jak by okno nie było domknięte. Macie jakiś pomysł

1igor1:
i40 to był mój 3 i chyba ostatni hyundai. Miałem go 3,5 roku, na szczęście na gwarancji. Po krótce napisze co u mnie wymieniono/naprawiono.
- wymieniona kierownica - skóra się przecierała
- wymieniona lampa przednia - parowała
- wymienione obie lampy tył na klapie - parowały
- pas bezpieczeństwa kierowcy - mechaciły się krawędzie
- błąd wypadania zapłonu - wymieniono świece, cewki, pompę wysokiego ciśnienia, przepływomierz, wtryski
- klema minusowa - mruganie świateł na wolnych obrotach
- alternator - mruganie świateł na wolnych obrotach
- komputer centralnego zamka 2 razy - brak reakcji na przyciski z kluczyka
- kluczyk 2 razy - brak reakcji na przyciski z kluczyka
- amortyzatory klapy przedniej - nie dźwigała się
- amortyzatory klapy tylnej - nie dźwigała się
- dokręcanie relingów - odstawały od linii dachu

Generalnie tak awaryjnego auta jeszcze nigdy nie miałem
Duży plus dla ASO które wszystkie naprawy przeprowadziło bez zbędnych dyskusji
Ale i40 zraziło mnie do marki, chciałem kupić santa fe, ale ze względu na te awarie wybrałem edga. zobaczymy jak ford się sprawdzi. Pozdrawiam wszystkich

waszek_rmc:
To z Fordem chyba lepiej nie bedzie :) a tylko 2 lata gwarancji, czy tam 3 - nie wiem ile dają. Każde ma coś za uszami, z tym że mając 5 lat gwarancji można się raczej bujać, a ta lista podana przez Ciebie nie jest taka straszna. I40 przechodził rożne choroby wieku dziecięcego, z każdym rocznikiem już chyba było lepiej...

1igor1:
Mój ma 5 lat gwarancji, tyle że z limitem do 100tyś, ale nie powinienem ich przekroczyć. Co do usterek to uważam że lista jest długa, a i auto w sumie na serwisie koło 1,5mc stało. Wcześniej miałem inne auta i usterki na gwarancji były naprawdę pojedyncze. A i mój był z grudnia 2012 także taki świeży to on nie był

Francuzzzz:
Mój jest już po gwarancji jestem drugim właścicielem. Auto spisuje się ok. Było co prawda parę usterek ale ogólnie na plus dla tego auta i duży plus dla serwisu z Katowic.
Na gwarancji wymienili choćby dwumasę. i wiele innych za które nie zapłaciłem.
Ale z hałasem w aucie nie potrafią sobie poradzić. Może ktoś ma jakiś pomysł

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej