Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
mati83:
A sprawdzałeś czy nie masz potarganej uszczelki w drzwiach? Auto miało jakąś naprawę blacharską z lewej strony?
Francuzzzz:
Nie jak na razie auto nie miało żadnej przygody blacharskiej. Uszczelki są całe nie poniszczone. Regulowane były drzwi ale nie pomogło. I akurat w tej sprawie serwis jest bezradny. Jak jadę to jak by była szyba otwarta
Francuzzzz:
Mam pytanie mam do wymiany szybę czołowa z racji odprysków i po prostu mnie to denerwuje. Pytałem się w serwisie czy szyba czołowa jest podgrzewana elektrycznie czy nie powiedzieli ze i40 nie ma podgrzewanej ele. A jak dzwoniłem do serwisu z szybami to padło pytanie czy jest elektryczna To jak to jest z tym ktoś coś wie ???
MD13:
szyby elektryczne są w fordach bo to ich patent. U nas jest podgrzewanie nawiewu z tego co wiem. Dodatkowe grzałki w lukach wentylacyjnych te przy szybie. Wymieniasz normalną szybę. po za tym jak by była elektryczna to być widział z bliska takie cienkie żyłki od góry do dołu po całej długości szyby. Może chodzi im o czujniki te górne przy lusterku ( deszczu itd)
waszek_rmc:
Szyba jest podgrzewana ale tylko w miejscu gdzie są wycieraczki. Zobacz czy masz poprostu ścieżki w szybie, widać gołym okiem.
Nawigacja
[#] Następna strona