Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
Venom:
w moim I40 irytuje mnie nadwrażliwość wspomagania i podatność na boczny wiatr . Zapewne to drugie wynika z pierwszego. Czy ktoś coś z tym robił ? Czy da się coś z tym zrobić ? Czy trzeba się do tego przyzwyczaić ?
waszek_rmc:
Witam, jako to jest z tym 1.7 crdi? Czy Hyundai przyznał się do jakieś wady? Chodzi o ubytki płynu, czy to objaw ktory pojawia się na szczęście podczas GW, wymiana silnika załatwia sprawę? Czy mamy więcej takich przypadków? Wcześniej słychac było tylko, ze dzieje się to w Optimie.
Denny4:
Z tego co mi wiadomo nie ma żadnej awarii.
Jest tylko akcja serwisowa polegająca na wymianie zbiorniczka wyrównawczego płynu na większy (pojemniejszy).
Ale tylko tam gdzie się klient skarżył że ubywa mu płynu.
Wymiana silnika to sporadyczne przypadki nie będące regułą.
Dodam tylko że klienci którzy kilkukrotnie zgłaszali błąd świateł adaptacyjnych kontrolka AFLS objęci są programem wymiany całych lamp.
Niestety tylko tej z której GDS zarejestrował błędy.
Tak więc po czterech latach wymieniają Ci tylko ten reflektor który sypie błędami :-|
waszek_rmc:
A jak to jest z gwarancja auta zakupionego z zagranicy? Albo z akcjami serwisowymi, które nie zostały w takim przypadku wykonane?
Przykladowo kupuję jeszcze z GW i nagle okazuje się, ze ubywa płynu... Czy mam gdzie walczyć ?
Denny4:
To bardzo proste.
Gwarancja obowiązuje w całej Europie.
Trzeba tylko pilnować przeglądów bo niektóre kraje mają inny harmonogram serwisowy niż reszta.
Przysługuje Ci prawo do pełnej ochrony gwarancyjnej z włączeniem wszystkich akcji serwisowych.
Oczywiście Polskie ASO bardzo często wypina się tłumacząc że tutaj (Polska) gwarancja nie obowiązuje.
Bardzo prostym i skutecznym rozwiązaniem jest żądanie przedstawienia na piśmie powodu odmowy świadczenia usługi gwarancyjnej.
Jeżeli znajdzie się kozak co takie uzasadnienie napisze, wystarczy wysłać je do HMP i po otrzymaniu odpowiedzi umówić się na naprawę gwarancyją. :mrgreen:
W 95% wystarczy prośba o uzasadnienie i zabierają się za naprawę bez dalszej dyskusji.
Nawigacja
[#] Następna strona