Forum > i40 VF

[i40 VF] Lista problemow I40

<< < (36/52) > >>

mati83:

--- Cytat: "Denny4" ---Bardzo prostym i skutecznym rozwiązaniem jest żądanie przedstawienia na piśmie powodu odmowy świadczenia usługi gwarancyjnej.
Jeżeli znajdzie się kozak co takie uzasadnienie napisze, wystarczy wysłać je do HMP i po otrzymaniu odpowiedzi umówić się na naprawę gwarancyją. :mrgreen:
W 95% wystarczy prośba o uzasadnienie i zabierają się za naprawę bez dalszej dyskusji.
--- Koniec cytatu ---

Dokładnie tak było u mnie. Nie chcieli mi wymienić czujnika parkowania, bo twierdzili, że gwarancja u aut sprowadzonych obowiązuje tylko w razie awarii unieruchamiającej auto. Po mojej prośbie o uzasadnienie pisemne... wymienili czujnik bez problemu... ;)

malin23:
Witam.
Mam właśnie ten sam problem, kupiłem auto z Niemiec mam jeszcze 2 lata gwarancji producenta mam? bo z tego co widzę nie mam ani jednej pieczątki że auto było serwisowane a książeczki serwisowej też brak.
Jest jakaś szansa aby mieć jeszcze te 2 lata gwarancję i z niej skorzystać?

gameosx:
@malin23 - niestety jak nie masz dokładnie wypełnionej książeczki serwisowej to nie masz już gwarancji (a przynajmniej nie u Stawowego w Rybniku)

malin23:
No to samo mi w Rybniku powiedzieli. Szukam dalej...

Alhazar:
Z bazą serwisową jest bardzo kiepsko. Gdy kupiłem i40 to książka była czysta, ale na szczęście otrzymałem kopie faktur z serwisów i tam musiałem uzupełniać wpisy. Najpierw wizyta na śląsku, później wysyłka książki do stolicy. Bez tych wpisów temat gwarancji byłby pozamiatany.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej