Forum > i40 VF

[i40 VF] Lista problemow I40

<< < (26/52) > >>

Piotr1234:
Alonzo dziękuje bardzo za zrozumienie mojego i innych problemu z karoserią. Jeśli chodzi o wasz wątek to ja również jestem za tym aby opisywać te tematy. Odnośnie moich opon, oraz hałasu to powiem krótko, jak na taki samochód i za taką kasę to sam rozumiesz jest to porażka. Szum jest taki jakby były gdzieś dziury. A myszkowanie, oraz ściąganie samochodu w prawo ( jest opisywane na forach zagranicznych ) to już inna historia.

Marcin12:
Piotr
Czemu nie oddasz auta zęby je rozbebeszyli i zobaczyli, co w trawie piszczy?
Przecież mogą ściągnąć podsufitkę boczki może gdzieś jakieś spawy puściły.
Oglądałem kiedyś program gdzie Passat miał problemy z jakimś brzęczeniem podczas jazdy, gość był w kilku serwisach i nic nie mogli znaleźć.
Rozbebeszyli i okazało się ze jakieś blachy podczas produkcji nie zostały zgrzane i brzęczały podczas jazdy.
Taki przykładzik
Nie musi być od razu ze karoseria pęka, bo chyba jak by tak było to by była afera międzynarodowa tak jak było kiedyś z Toyota .
Tego by się nie udało Hyundaiowi zamieść pod dywan.
Do tej pory nie stwierdzono jakiś wypadków czy połamanych samochodów z tego powodu.
Posiadam i40 w kombi mam przelatane 38 tyś i po twoim poście sprawdzałem, macałem i nie mam nic.
W Dani zaczyna jeździć ich coraz więcej i tez, co spotkam to zaraz sprawdzam, oglądam.
Pytałem w serwisie (może i nie wiarygodne źródło) ale nie znają takich przypadków.
Wiem ze to Cię wku…..  i nie pisze tego, jako jakiś tam ekspert tylko żeby podsunąć Ci i jakieś pomysły na dalsza walkę.
Co prawda nie mam tych problemów, ale wiem ze jak bym mógł cofnąć czas to bym Hyundaia już nie kupił.
Pozdrawiam i wytrwałości w dalszej walce

Piotr1234:
Marcin 12
Problem z wgnieceniami ramy dachu nie dotyczy tylko mojego samochodu. Na dzień dzisiejszy jest już nas 23 w Polsce z tym problemem. Tak więc sam rozumiesz, że coś jest nie tak skoro występuje to już w tylu pojazdach. A która firma motoryzacyjna byłaby chętna do strat finansowych przyznając się do bubla. Tak więc udają że nic się nie dzieje. Tylko skąd te symetryczne wgniecenia. ( podam fizyczny przykład - aby powstały wgniecenia to muszą na karoserię działać siły w kształcie litery U.

[ Dodano: 2015-05-16, 13:03 ]
Do Marcina 12
możesz zobaczyć problem na facebook - anty hyundai

choody:
a moze do hyundai zagranica napisac?

malutki83:
Witam wszystkich mam już trzeciego hyundaia w życiu i uważam że w niczym wielkim nie różnią się od pozostałych modeli jakie miałem, a miałem nawet nową Mazdę 3 która uchodzi za synonim bezawaryjności. W każdym razie Hyundaie wcale nie psują się mniej niż inne marki np.niemieckie lub japońskie. Poczytajcie o awaryjności silników volkswagena 2.0 TDi lub 1,4, 1,8 i 2,0 Tsi które biorą do 1litra oleju to wtedy hyundai nie wychodzi tak źle. Oczywiście Hyundaie jak dla mnie to samochody które wymagają od kierowcy trochę poprawek tu i ówdzie, ale ogólnie da się je lubić a nawet kochać  ;-) Co do wszelkich usterek I40 to zrozumiałe że dla użytkownika to pewien kłopot jeździć do ASO z każdą nawet drobną usterką ale dopóki serwis je naprawia to nie ma tragedii.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej