Forum > i40 VF

[i40 VF] Lista problemow I40

<< < (27/52) > >>

Iktorn:
Irytujące mnie problemy (drobne)

--- Cytat: "prezespl" ---Witam
1) Trzeszczy deska rozdzielcza po prawej stronie. Nie zawsze ale trzeszczy.
2) Nieraz na niskich biegach wentylatora słychać tyrkanie z kratki nawiewów, tak jakby po prawej stronie.

--- Koniec cytatu ---

Ktoś wie jak ostatecznie rozwiązać te problemy lub co jest ich przyczyną ? Moje ASO jest trudno domyślne  :-(
3. Na wybojach telepie tunelem środkowym i konsolą środkową i doprowadza mnie to do szału (w starym aucie tak źle nie było).
4. W trakcie opadów deszczu z lewej strony mam wrażenie, iż woda leje mi się między drzwiami a słupkiem (specyficzny hałas).
Ktoś zaobserwował podobne objawy ? Jakieś rady ?

Alonzo_:
Iktorn w tej środkowej konsoli (bardziej  góra czy dół - schowek USB) są trzaski na nierównościach czy się tłucze coś wewnątrz?
Bo u mnie okolice schowka USB trzeszczały na nierównościach. 2-3 podejścia i wreszcie poskręcali jak należy.  Nie wiem czy to podobnie jest u Ciebie.
Z deski to ja miałem wyraźne stuki na podszybiu z prawej a nie trzeszczenie ale to znany problem - ASO poradziło sobie bez wymiany.

Iktorn:
Alonso na gorszej nawierzchni hałasuje konsola + prawdopodobnie prawe podszybie (które po kolejnej poprawce w ASO wnerwia mnie jeszcze bardziej). Mam podejrzenie, iż to może być bardziej góra (okolice radia) - to przy samym dotyku trzeszczy.  :evil:
Generalnie to nie jest hałas tłuczenia w środku tylko stuki czy trzeszczenie.
Sorry ale 2,5 letnie auto nie powinno tak się zachowywać.

Na pocieszenie powiem, iż spasowanie w i40 jest ok. W nowym C-maxie plastik przy skrzyni biegów odchodził od mocowania i mogłem go ze spokojem podważyć.

rostryszard:

--- Cytat: "freaknet" ---Witam!

Mam pytanie do wszystkich ktorzy jezdza I40.
Jakie problemy mieliscie do tej pory?
Ja mam I40 od stycznia i zrobilem juz 5000 km
Dotej pory wszystko super. Jedyne co mnie denerwuje to jak jest silnik zimny to mam problemy ze wstecznym biegiem i z jedynka, strasznie ciezko wchodza.
Czekam na wasze odpowiedzi!

Pozdrawiam

Freaknet
--- Koniec cytatu ---

Bałem się tego auta no i zaczęło się: kupiłem jako dwulatka z przebiegiem 53 tys. km
W ciągu pół roku zrobiłem 30 tys. i w tym czasie: wymiana tarcz przednich (pokrzywiły się), padła kamera cofania a teraz poleciało sprzęgło ( ponoć poprzedni właściciel źle jeździł). Serwis nie podtrzymał gwarancji  z Belgii teraz kasa leci. Sprzęgło z robocizną 2 ty. PLN. Za kamerkę chcą 1700 PLN, ale dam sobie z nią spokój - moge jeździć bez niej.

Denny4:
rostryszard

Czy w sprawie gwarancji pisałeś do HMP ???
Masz od nich jednoznaczne stanowisko o odmowie świadczenia gwarancji ??
Jedynie HMP ma jakiekolwiek prawo odmowy uznania gwarancji.
Jeżeli ASO udzieliło Ci takich informacji to są one zupełnie nie wiążące.
Warsztat musi zrobić to co zleci przedstawicielstwo na Polskę i nie jest żadną stroną w sporach gwarancyjnych. Wykonują jedynie prace zleconą w ramach umowy dealersko/serwisowej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej