Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Klimatyzacja-nie grzeje prawa strona
pgaz:
Z Tucsona bym zaryzykował bo mamy potwierdzenie od jednego kolegi ale nie widze ich na allegro, natomiast w SM producentem tych zabawek jest KAMCO a w CM WOORY.
Więc napisałem do WOORY pytanie gdzie wsadzali ten silniczek, zobaczymy czy zaproszą do zakupu czy odpowiedzą :)
djmcg:
Ciekawe czy jakiś elektroniki by naprawił ten silniczek
spidigon:
Naprawić jest trudno, ale się da - tylko brak jest części. Jak pisałem wcześniej u mnie wytarte do końca były szczotki, pozostałe części nie były zużyte. Silnik jest mały, szczotki bardzo delikatne, ale przy dużej dozie cierpliwości można przełożyć z innego sprawnego.
brave:
witam odgrzeje temat. ale trochę z innej strony czy jest możliwe ze zatkała sie nagrzewnica i przez to słabo grzeje w aucie. bo mam dość nie typowe objawy po przestudiowaniu całego tematu. a mianowicie u mnie auto zagrzewa sie normalnie ale nawet jak jest na zegarze prawie 90st to z nadmuchu potrafi lecieć zimne powietrze (oczywiście nie zawsze czasami potrafi lecieć taki sobie średnie ale d... nie urywa a mam podkręcona na maxa 32 st. to chyba powinno być jak w saunie) ale jak np trochę go przegonie (na wyższych obrotach) to zaczyna być cieplej i jak uspokoję jazdę to przez jakiś czas jest znowu znośnie ale jak sie zatrzymam i postoje trochę w korku (obroty jałowe) to leci już zimne. a na zegarach dalej 90 st.
\
czy to może być zatkana nagrzewnica jak to zdiagnozować najlepiej?
a moze pompa wody jest słaba jak ja sprawdzić?
macie jakiś ciekawy pomysł a może coś innego :cry:
djmcg:
Hmm,
Obstawiam kila rzeczy jak masz climatronik to może silniczek sterujacy klapką sie popsuł i klapka się nie domyka która steruje zamykanie dopływu zimnego powietrza.
Taka sama sytuacja moze być tez np przy sterowaniu linką która się urwała lub jakiś plastik się urwał i w efekcie po przękręceniu na ciepłe powietrze klapa zostaława w pozycji pół otwartej(Kiedyś taki numer miałem w vw)
U ciebie może być też walnięty termostat ale jak trzyma 90 stopni to nagrzewnica może być zapchana. Jak np poprzedni właściciel zamias płynu lał wodę i kamien zatkał cienkie przewody do nagrzewnicy i nie ma wymiany płynu.
Kiedyś przerabiałem "wymianę " nagrzewnicy w Daewoo Koszmar niestety nie udało mi się jej wymienić w efekcie zalałem 3 razy wody z octem i sie wypłukało troche syfów co gorsza okazało się ze nowy termostat miał zły moment otwieranie jak jechałem to nie grzało tylko jak stałem w korku a na wskazówce nie szło zauważyć różnicy temperatury 10 stopni.
Nawigacja
[#] Następna strona