Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Klimatyzacja-nie grzeje prawa strona
jlupino:
Witam
Od wczoraj jestem posiadaczem SF rok 2007 z klimą dwustrefową,no i już odkryłem,że lewa strona ładnie grzeje,a prawa cały czas zimna.Ogrzewanie ustawione równo obie strony,nawiew na klatkę piersiową.Jak zrobię nawiew na szybę i nogi,to grzeją obie strony.
Wyszukałem w sieci,że to może być wina zepsutych siłowników sterujących nawiewami i ponoć trza kokpit demontować.
Ma ktoś pomysł gdzie i jak to najtaniej naprawić,bo w serwisie to chyba tanio nie będzie.
Miłek25:
W serwisie to tanio zdecydowanie nie będzie. Dla porównania jak zadzwoniłem do zaprzyjaźnionego serwisu żeby wycenić koszty wymiany fabrycznego radia w moim santku na stację multimedialną to za sama robociznę zawołali sobie 600-650 zł zaś w firmach specjalizujących się w montażu car audio za tę samą pracę 150-300 zł czyli różnica jest. Dodam tylko że w przypadku radia to też trzeba demontować znaczą część kokpitu.
jlupino:
A nie jest to tak,że dla każdej strony jest osobna nagrzewnica i może mi jedna (prawa) padła.
Dzisiaj sprawdzałem jeszcze raz te nadmuchy i kierunki przepływu powietrza i wydaje mi sie,że to sterowanie strumieniem powietrza działa,tylko ciepła nie ma.
zkit:
Wcześniej na naszym forum czytałem, że podobna przyczyna jest wtedy gdy zatkany jest filtr. Po wymianie miało być dobrze. Jednak nie mogę namierzyć, gdzie o tym pisano.
kosmos2011:
--- Cytat: "jlupino" ---A nie jest to tak,że dla każdej strony jest osobna nagrzewnica
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona