Forum > Tucson JM
Dziwne terkotanie czy to dyferencjał ?
beniovski2:
--- Cytat: "1szejker" ---A czy problem 'terkotania" dotyczy tylko wersji 4WD?
Czy może w wersji 4WD częściej to występuje?
Niech wypowiedzą się koledzy z 2WD, czy oni też się z tym borykają.
Choć podejrzewam że rodzaj napędu nie ma tu znaczenia.
--- Koniec cytatu ---
Witam, miałem taki sam problem, mam Tuscona z 4WD, ale to nie wina napędu tylnego, sprawcą było sprzęgło (dwumasy nie mam) sprężyny w tarczy sprzęgła. Po wymianie tarczy wszystko wróciło do normy.
y4r3k:
Jeśli to faktycznie sprężyny w tarczy sprzęgła... to by oznaczało, że to problem czysto kosmetyczny (???)
wladekx:
Witam!
Nie bardzo bym się zgodził iż jest to problem czysto kosmetyczny. Jeżeli bowiem są uszkodzone sprężyny w tarczy sprzęgła to należy ją wymienić a to już jest jakiś koszt, zazwyczaj niemały (zalezy czy wymieniamy samemu, w jakim zakładzie, itd.). Przy okazji ja wymieniłbym również docisk, łożysko dociskowe co zwiększa koszty o zakup dodatkowych części. Wymiana sprzegła ze wzgledu na naped 4x4 i gabaryty jest czasochłonna, trudna i kosztowna.
Z tego co się orientuję to powodem "dziwnych wibracji i terkotów" może być również skrzynia lub reduktor-rozdzielacz, dlatego do każdego przypadku powinno się podchodzić indywidualnie. A wymiana, naprawa na "nosa" może być dość kosztowna.
Pozdrawiam!
Władysław
Jaro74:
KOSZT WYMIANY SPRZĘGŁA (tarcza, docisk, łożysko), wszystko nowe i pachnące ;) - to ok. 430zł. brutto W tej cenie kupiłem Valeo, ale i Sachs jest za takie pieniądze na iparts.pl....... Robocizna ok. 250-300zł.
--- Cytat: "wladekx" ---Witam!
Nie bardzo bym się zgodził iż jest to problem czysto kosmetyczny. Jeżeli bowiem są uszkodzone sprężyny w tarczy sprzęgła to należy ją wymienić a to już jest jakiś koszt, zazwyczaj niemały (zalezy czy wymieniamy samemu, w jakim zakładzie, itd.). Przy okazji ja wymieniłbym również docisk, łożysko dociskowe co zwiększa koszty o zakup dodatkowych części. Wymiana sprzegła ze wzgledu na naped 4x4 i gabaryty jest czasochłonna, trudna i kosztowna.
Z tego co się orientuję to powodem "dziwnych wibracji i terkotów" może być również skrzynia lub reduktor-rozdzielacz, dlatego do każdego przypadku powinno się podchodzić indywidualnie. A wymiana, naprawa na "nosa" może być dość kosztowna.
Pozdrawiam!
Władysław
--- Koniec cytatu ---
Lepki:
--- Cytat: "Jaro74" ---KOSZT WYMIANY SPRZĘGŁA (tarcza, docisk, łożysko), wszystko nowe i pachnące ;) - to ok. 430zł. brutto W tej cenie kupiłem Valeo, ale i Sachs jest za takie pieniądze na iparts.pl....... Robocizna ok. 250-300zł. Jaro74
--- Koniec cytatu ---
No właśnie.
Poradźcie dobrzy ludzie, bo sprzęgło mi się kończy, a za miesiąc trasa do Włoch.
Cena podobna - brać Valeo czy Sachs ?
Czy każdy olej o tych parametrach MTF 75W/85 GL-4, można wlać do tej skrzyni ?
Nawigacja
[#] Następna strona