Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Wymiana wtryskiwaczy
Dareq36:
Witam. Odnośnie regeneracji jednego wtryskiwacza; powino być wszystko ok. Tak zrobiłem w samochodzie córki ..i jak do tej pory wszystko jest ok. Co prawda fachowcy mówią że powinno sie regenerować wszystkie ..ale chyba jest to bardziej chwyt "na kase".
Pozdro.
elpaso:
na środę jestem umówiony do magika od "dizli"... jeden wtrysk w zależności co będzie trzeba zrobić od 250 do 450 i uszczelnienie pompy bo poci się od spodu 350....
Arni71:
--- Cytat: "elpaso" ---uszczelnienie pompy bo poci się od spodu 350....
--- Koniec cytatu ---
Właśnie jestem po regeneracji pompy CR, okazało się że nie mam w Santku jak większość pompy Bosch tylko jakiś koreański badziew - piszę celowo badziew bo zestawów naprawczych nawet w serwisie Hyundaia nie posiadają, na szczęście pompa trafiła do dobrego magika i poruszył swoje kontakty no i naprawił, u mnie poza poceniem się wyszło jeszcze planowanie głowiczek - pokrzywione oraz wymiana zaworków, w sumie dobrze że wyszedł ten podciek paliwa bo praktycznie dla pompy to było ostatnie tchnienie, lada moment czekało by mnie holowanie.
Sama regeneracja pompy kosztowała mnie 550zł netto, na szczęście obyło się bez faktury w tym mam 12 miesięcy gwarancji na pompę.
felkner:
Arni71:
Dziękuję koledze za cenne informację ale nie wiem czy kolega zauważył ale napisałem że nie posiadam pompy Bosch - niestety , do tej nie bosch-owskiej pompy zestawy Bosch nie pasują, ma troszkę inną budowę, nie rozbierałem jej, bo nie mam warunków/narzędzi więc polegam na zdaniu profesjonalistów, jak dotąd mnie nie zawiedli - przynajmniej w tej dziedzinie
Pompiarz stwierdził że taką pompę robił ostatnio jakieś 1,5-2 lata temu i jest bardzo rzadka w koreańczykach z europejskiego rynku
Co do stosowania oleju 2T - stosuję od jakiegoś czasu, ale miejmy świadomość że ten olej cudów nie zrobi jeśli auto ma 10 lat - nie zregeneruje "zużytych" elementów, trzeba mieć tylko nadzieję że przedłuży ich żywotność
Nawigacja
[#] Następna strona