Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Wymiana wtryskiwaczy
marcuspl6:
witam posiadam Santa Fe od 5 lat
pojawił się problem z odpalaniem w zimie
rozmawiałem z kilkoma mechanikami i wszystko wskazuje na to, że puszcza zawór przelewowy i gubi ciśnienie podczas zapłonu
paliwo wraca do zbiornika
pytanie, czy jest problem w wymontowaniem pompowtrysku?
ktoś mógł to opisać krok po kroku żeby nic nie uszkodzić
orty. tekla
stolek6:
W sf nie ma pompowtryskow jak w vw. Tu jest uklad common rail. Czyli pompka wstepna na zbiorniku poprzez filtr paliwa daje ON do pompy wysokiego cisnienia z ktorej poprzez listwe rozdzielane jest paliwo do wtryskiwaczy. Zawory przelewowe z tego co sie orientuje sa na wtryskiwaczach. Najpierw podjedz do warsztatu specjalizujacego sie w dieslach to Ci je sprawdza za jakies grosze czy nie leja.
swinger:
Wtrysk łatwo wymontować .
zdemontować chłodnicę powietrza oraz plastikową obudowę góry silnika będzie widać wtryski ,rozpiąć kostki cewek wtrysków oraz przewody przelewowe (delikatnie bo lubi pęknąć trójnik plastikowy)
Wyjąć cztery zaślepki z dekla klawiatury są to takie motylki które się przekręca i wyciąga do góry (jak się przyjrzysz nim zobaczysz na nich opis w którą stronę trzeba przekręcić)pod , po wyjęciu zaślepek zobaczysz śruby na torx T-45 ,odkręcamy je i delikatnie podnosimy do góry a następnie przesuwamy w tył razem z dociskiem wtrysku.
Delikatnie przekręcamy w prawo i lewo wtryskiem i wyciągamy do góry zwracając uwagę na podkładkę miedzianą co by nie wpadła na klawiaturę .
zkit:
U mnie też zaczął się problem z odpalaniem. Zapalał za trzecim lub czwartym razem i chwilowo utrzymywał bardzo niskie obroty, które początkowo falowały. Sprawdziłem świece żarowe i jedna była uszkodzona. Wymieniłem ją i pali bez zarzutu.
Zdziwiło mnie, że jedna świeca dawała takie objawy, ale problem zniknął. Pali za każdym razem i równo pracuje.
elpaso:
kręcę i ciągnę do góry te zaślepki [motylki], jest luz na nich ale za chiny nie chcą wyjść do góry
poproszę o podpowiedź, bo nie chcę tego urwać ....
i tak się zastanawiam czy jak udałoby mi się zdemontować jeden przelewający wtrysk to po oddaniu go do regeneracji mogę zamontować go i wszystko powinno śmigać??
Nawigacja
[#] Następna strona