Forum > Accent
Zapach benzyny w kabinie - uszkodzony EVAP?
zielu_lodz:
Zauważyłem że mój Accent II, śmierdzi paliwkiem. Zapach czuć na zewnątrz pojazdu z tyłu, czasami w kabinie.
I to raczej wtedy gdy go odpalam zimnego. Czy to może być spowodowane odpalaniem na tzw. ssaniu ? obroty są wyższe gorsze spalanie? I nie wiem czy to normalne? chyba czuć z EVAP?
Czy powyżej opisany problem został rozwiązany? :)
e-gen:
--- Cytat: "zielu_lodz" ---Zauważyłem że mój Accent II, śmierdzi paliwkiem. Zapach czuć na zewnątrz pojazdu z tyłu, czasami w kabinie.
I to raczej wtedy gdy go odpalam zimnego. Czy to może być spowodowane odpalaniem na tzw. ssaniu ? obroty są wyższe gorsze spalanie? I nie wiem czy to normalne? chyba czuć z EVAP?
Czy powyżej opisany problem został rozwiązany? :)
--- Koniec cytatu ---
ten plastikowy pojemnik za lewym tylnym kołem może być pęknięty - sprawdź
zielu_lodz:
Nie widziałem żeby był pęknięty. a oglądałem dokładnie; przez jakiś czas nie śmierdziało, dzisiaj słońce rano przyszło i znowu jak się nagrzał to czuć paliwo :/
[edit]
Problem rozwiązany. Był bardzo minimalny wyciek na szybko złączce przy filtrze paliwa. Filtr znajduje się pod tylna kanapą i dodatkowo nie szczelność była przy tej klapce domykającej.
Uszczelniowe + wymiana filtru i buja.
Gdyby ktoś miał jeszcze taki problem to należy sprawdzić oring w tych szybko złączkach do filtru, ponieważ to również może być przyczyną minimalnego wycieku no i zapachu...
Nawigacja