Forum > Accent

Zapach benzyny w kabinie - uszkodzony EVAP?

(1/3) > >>

bobi17:
Witam.

Od pewnego czasu sporadycznie pojawia się w kabinie zapach benzyny. Jak mi się zdaje nie dochodzi on spod tylej kanapy (filtr paliwa). Nie jestem też w stanie powiązać tego z warunkami eksploatacji pojazdu (np. gwałtowne dodanie gazu, jazda po wzniosie lub upadzie itp.) - nie ma reguły. Zastanawiam się, czy może to być powiązane ze świeceniem się lampki "check engine"?

Może ktoś z szanownych kolegów miał podobny problem?

Pozdrawiam.

wlad:
u mnie w tamtym roku przez 3 dni smierdzialo w kabinie i obok auta[atos] benzyna.sprawdzalem wszystko ,ale nie doszedlem do niczego-zadnych wyciekow.po wspomnianych 3 dniach problem zniknal i do tej pory sie nie pojawil.

Cendra:
Sprawdź dokładnie wydech, mojemu kumplowi padł ten elastyczny łącznik i śmierdziało w kabinie benzyną, po wymianie problem nie występuję ;-)

Vex:

--- Cytat: "bobi17" ---Witam.

Od pewnego czasu sporadycznie pojawia się w kabinie zapach benzyny. Jak mi się zdaje nie dochodzi on spod tylej kanapy (filtr paliwa). Nie jestem też w stanie powiązać tego z warunkami eksploatacji pojazdu (np. gwałtowne dodanie gazu, jazda po wzniosie lub upadzie itp.) - nie ma reguły. Zastanawiam się, czy może to być powiązane ze świeceniem się lampki "check engine"?

Może ktoś z szanownych kolegów miał podobny problem?

Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---

Filtr paliwa to jest pod maska, pod tylnia kanapa mozesz znalesc co najwyzej pompe paliwa. Pozostaje dokladnie sprawdzic.

e-gen:
W Accencie II filtr jest pod tylną kanapą.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej