Forum > Accent
Zapach benzyny w kabinie - uszkodzony EVAP?
bobi17:
Witam.
Od pewnego czasu sporadycznie pojawia się w kabinie zapach benzyny. Jak mi się zdaje nie dochodzi on spod tylej kanapy (filtr paliwa). Nie jestem też w stanie powiązać tego z warunkami eksploatacji pojazdu (np. gwałtowne dodanie gazu, jazda po wzniosie lub upadzie itp.) - nie ma reguły. Zastanawiam się, czy może to być powiązane ze świeceniem się lampki "check engine"?
Może ktoś z szanownych kolegów miał podobny problem?
Pozdrawiam.
wlad:
u mnie w tamtym roku przez 3 dni smierdzialo w kabinie i obok auta[atos] benzyna.sprawdzalem wszystko ,ale nie doszedlem do niczego-zadnych wyciekow.po wspomnianych 3 dniach problem zniknal i do tej pory sie nie pojawil.
Cendra:
Sprawdź dokładnie wydech, mojemu kumplowi padł ten elastyczny łącznik i śmierdziało w kabinie benzyną, po wymianie problem nie występuję ;-)
Vex:
--- Cytat: "bobi17" ---Witam.
Od pewnego czasu sporadycznie pojawia się w kabinie zapach benzyny. Jak mi się zdaje nie dochodzi on spod tylej kanapy (filtr paliwa). Nie jestem też w stanie powiązać tego z warunkami eksploatacji pojazdu (np. gwałtowne dodanie gazu, jazda po wzniosie lub upadzie itp.) - nie ma reguły. Zastanawiam się, czy może to być powiązane ze świeceniem się lampki "check engine"?
Może ktoś z szanownych kolegów miał podobny problem?
Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
Filtr paliwa to jest pod maska, pod tylnia kanapa mozesz znalesc co najwyzej pompe paliwa. Pozostaje dokladnie sprawdzic.
e-gen:
W Accencie II filtr jest pod tylną kanapą.
Nawigacja
[#] Następna strona