Forum > Sonata

Sonata - automatyczne skrzynie biegów

<< < (3/5) > >>

amkstudio:
ja mam pytanie do znawcow skrzyn automatycznych
co bedzie jesli jedziemy 100km/h na 4 biegu i niechcacy przelaczymy wajche dzwignie na 2 lub 1 bieg ??? no bo sie przeciez fizycznie da wiec
prosze o odpowiedz

Hants:
Nie ma czegos takiego jak "niechcacy". Po to masz dodatkowy przycisk w galce, aby zmiany przeprowadzac swiadomie. Poza tym - IMHO skrzynia nie da sobie krzywdy zrobic - zwolnienie i redukcja nastapi dosc plynnie.

mariomar:
Witam
Nie chcę zaczynać nowego wątku a mam problem z moją skrzynką tzn.nie przełącza mi biegów trybu sekwencyjnego poza tym wszystko w porządku i płynnie jeśli chodzi biegi automatyczne .Acha nie podświetla mi na desce oraz na konsoli lietry D i trybu sekwenc.tak jak by tego nie widział może to tu gdzieś pies pogrzebany.Z góry za wszelkie podpowiedzi wielkie dzięki

pozdrawiam

IgoReCzeK:
Witam. Trudno powiedzieć jaka jest tego przyczyna ( bynajmniej ja nie miałem jeszcze takiego przypadku i nie wiem ), na pewno nie mechaniczna wynikająca z uszkodzenia skrzyni biegów. Moim zdaniem jest jakiś czujnik odpowiedzialny za zmianę programu skrzyni biegów z automatu na sekwencję i powinien on się znajdować przy dźwigni zmiany biegów, to tyle z rozważań czysto teoretycznych. Myślę, że sam tego nie opanujesz i wizyta w ASO będzie nieunikniona. :/ Pozdrawiam Igor.

mariomar:
Witam
Dzisiaj byłem w Aso i panowie stwierdzili że ich komputer nie widzi u mnie żadnych błędów a co to może być, to potrzebują się konsultować z centralą .Także na razie klapa a swoją drogą to w serwisach chyba mają najbardziej rozbudowane komputery do diagnostyki a tu nic :cry:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej