Forum > Getz
świece żarowe
kiboo:
Witam
--- Cytat: "marekityle" ---
--- Cytat: "kiboo" ---powyciągalem wszystkie bezpieczniki itp .na zasadzie przetarcia styków odłączyłem aku
--- Koniec cytatu ---
to na 99% komp nic nie pokaże chyba że usterka się powtórzy, odpinając aku najprawdopodobniej skasowałeś wszystkie błędy
--- Koniec cytatu ---
Dzisiaj dalej wszystko jest OK .Odpala normalnie . :-D
30.03.2009
Zaobserwowałem taką zależność :
1.jak odpalę z troszkę wieksza ilościa,, gazu"to jest wszystko ok(obroty nie spadają na 800 po zdjeciu nogi z gazu utrzymują się na 1000)
2.jak odpalę bez dodatkowego gazu to spadają obroty na 800 i ,,skacze silnik"
<glupek2> nie mam pojęcia o co chodzi mechanik też .
kiboo:
Witam
30.03.2009
<glupek2> nie mam pojęcia o co chodzi mechanik też straszy mnie wtryskami :cry: .
Jak miałem jechać na komp to silnik palił normalnie :shock:
marekityle:
--- Cytat: "kiboo" ---jak odpalę bez dodatkowego gazu
--- Koniec cytatu ---
:shock: :o
ja się jeszcze osobiście nie spotkałem z Dieslem który w zimie odpaliłby bez wciśnięcia gazu (tak do ok. 1/3) które powoduje zwiększenie dawki i przyspieszenie kontu wtrysku paliwa co w Dieslach które używałem i nadal używam umożliwia rozruch !! (nie chce mi się w to wierzyć żeby w nowych było inaczej ale mogę się mylić :-? )
wlad:
--- Cytat: "marekityle" ---ja się jeszcze osobiście nie spotkałem z Dieslem który w zimie odpaliłby bez wciśnięcia gazu (tak do ok. 1/3)
--- Koniec cytatu ---
we wszystkich nowoczesnych dieslach wszystkim steruje komputer i nie ma potrzeby dotykania pedalu gazu[takze w hyundai'u].
kiboo:
Witam
MAREKITYLE powiedział;
W tej sytuacji ja obstawiam na któryś z czujników temperatury (paliwo, powietrze silnik) skoro ciepły silnik pracuje normalnie, tylko zastanawia mnie, dlaczego w takiej sytuacji nie świeci się kontrolka CHECK (sygnalizacja usterki układu sterowania wtryskiem)Wracam z komputera
dwa błędy
113
118
czujnik temp zew i wew.
Skasowane , narazie jest ok do nastepnej wariacji silnika potem jeszcze raz komp.Jak sie powtórzą to czujnik do wymiany.
Gdzieś widziałem objasnienia błędów nie wiecie gdzie moge ja odnaleźć ?
Nawigacja
[#] Następna strona