Forum > Getz

świece żarowe

<< < (4/6) > >>

marekityle:
W tej sytuacji ja obstawiam na któryś z czujników temperatury (paliwo, powietrze silnik) skoro ciepły silnik pracuje normalnie, tylko :-? zastanawia mnie, dlaczego w takiej sytuacji nie świeci się kontrolka CHECK (sygnalizacja usterki układu sterowania wtryskiem)

kiboo:

--- Cytat: "marekityle" ---W tej sytuacji ja obstawiam na któryś z czujników temperatury (paliwo, powietrze silnik) skoro ciepły silnik pracuje normalnie, tylko :-? zastanawia mnie, dlaczego w takiej sytuacji nie świeci się kontrolka CHECK (sygnalizacja usterki układu sterowania wtryskiem)
--- Koniec cytatu ---

Zapomiałem,
w czasie jazdy gdy na przykład stoję na światłach to spada na 800 i ,,rzuca silnikiem"a za chwilę na następnych na 1000 w czasie jazdy słychać ten skok obrotów <co?> :-(
Szukam <pomocy>
W środę komputer.

marekityle:
kiboo,
Nie chce krakać, ale zapytam :oops:
Jak długo jesteś właścicielem tego autka i jaki ono ma przebieg?
Niestety nowoczesnego Diesla dużo łatwiej zarżnąć niż benzynę a naprawy są wyjątkowo kosztowne

poczytaj
10 przykazań Diesla

kiboo:
Gatzka mam od grudnia , 120 tyś.
Ale dzisiaj rano zimno śiniegu napadało cały samochód oblodzony i niespodzianka ;
odpalam -krótki czas nagrzewania siwiec odpalił ,,normalnie" orbroty na 1000 :-D juz nie wiem co to jest acha wczoraj tak z nudów powyciągalem wszystkie bezpieczniki itp .na zasadzie przetarcia styków odłączyłem aku .
W cuda :roll: <glupek2> nie wierze ale może cos nie stykało poczekam zobacze ale i tak środa komp.

Przykazania juz wczesniej znałem ,jedno złamałem PALIWO na stacji ,,po drodze" <glupek2>

marekityle:

--- Cytat: "kiboo" ---powyciągalem wszystkie bezpieczniki itp .na zasadzie przetarcia styków odłączyłem aku
--- Koniec cytatu ---
to na 99% komp nic nie pokaże chyba że usterka się powtórzy, odpinając aku najprawdopodobniej skasowałeś wszystkie błędy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej