Forum > i30 FD
[i30] Cięgno otwierania drzwi kierowcy od wewnątrz
Hants:
Z czasow ETZetki pamiętam, ze w Polsce jest taka firma LinMot w Łomiankach - robili pod wymiar...
Końcówki urwanej linki warto byłoby pocynować przed zacisnięciem.
Poza tym OK - niech Ci dobrze służy..
Puciek i Mi?:
Też to przerabialiśmy :) koszt to 17 zł :D jak Kolega wyżej podobne mocowanie do linek (3zł) i linka shimano hamulcowa (chyba 15zł) 30 min pracy :) tyle że my sporo niżej łączyliśmy, nie ma żadnych zagięć itd główka linki pasuje bez żadnych przeróbek :)
jeger28:
Witam. mam ten sam problem z nieszczęsną linką...
Nie chciałbym robić na jakieś złączki itp. Chciałbym po prostu wymienić tą nieszczęsną linkę w całości tj dopasować np jakąś rowerową (jak wyżej ktoś pisał) tylko że pojawia się mały problem. Zdjąłem boczek, zatrzymałem sie dłużej na tej aluminiowej płycie... poszła co prawda z szybą dół ale dostęp do zamka się zrobił... teraz pytanie.. jak zdemontować zamek? wystarczy tylko te 3 śruby z boku drzwi wykręcić? tam jest chyba jeszcze linka do klamki zewnętrznej.. nie wiem jak do tego się zabrać... wdzięczny byłbym za jakieś rady :)
pozdrawiam
Gerard
albert:
jeger28, jesteś pewny, że jesteś kobietą. Piszesz i podpisujesz się jak mężczyzna. :roll:
Puciek i Mi?:
Z tego co pamiętam to raczej jest to nie rozbieralny mechanizm. Da się go rozebrać rozwiercając nity, a potem to na śruby zamiast nich zrobić, ale po co ??? Też tak chciałem zrobić, ale szkoda czasu...
Nawigacja
[#] Następna strona