Forum > ix35 EL
[ix35 EL] przegląd gwarancyjny po 12 miesiącach
robzak123:
Ja po sprawdzeniu kilku serwisów które proponowały mi po 12 miesiącach za przegląd z materiałami od 600 do 900 zł, dostałem od kolejnego informację że po 12 miesiącach jeśli nie przejechałem 30k, to obowiązkowo mam dać do przeglądu nadwozie i to będzie mnie kosztowało 67 zł. Cała reszta wymian i oględzin ma nastąpić po 30 k łącznie z wymianą oleju i filtrów.
doicz:
No więc tak:
Przegląd po pierwszym roku, silnik 1.6 gdi, przebieg 10tys km.
ASO Hyundai, Margo Gdynia
1. Przegląd po roku 442,80
2. Przegląd nadwozia 53,14
3. Filtr Oleju 35,84
4. Uszczelka korka miski olejowej 2,69
5. Filtr przeciwpyłkowy 103,09
6. Olej Castrol Magnatec Professional 5w30 3,5litra (ważne dla silników gdi: olej spełnia normę a5 i a4) 184,77
W sumie 822,33 PLN
Mało nie jest, ale z kolei w przeglądy typu 120 pln i wymiana oleju co 30tys km, to nie chce mi się wierzyć.
Olej powinien być przynajmniej raz w roku wymieniony, bez względu na przebieg, bo z czasem po prostu traci swoje właściwości.
zomol:
--- Cytat: "doicz" ---
Olej powinien być przynajmniej raz w roku wymieniony, bez względu na przebieg, bo z czasem po prostu traci swoje właściwości.
--- Koniec cytatu ---
Nowoczesny olej syntetyczny po roku traci właściwości od leżakowania w silniku .... Taa a świstak w sreberka ..... :-P
Zgłoś się do reklamy oleju to może jeszcze karierę zrobisz :lol:
doicz:
--- Cytat: "zomol" ---
--- Cytat: "doicz" ---
--- Koniec cytatu ---
Nowoczesny olej syntetyczny po roku traci właściwości od leżakowania w silniku .... Taa a świstak w sreberka ..... :-P
Zgłoś się do reklamy oleju to może jeszcze karierę zrobisz :lol:
--- Koniec cytatu ---
Hej zomol, no może trochę mnie poniosło:) Ale napewno nie miałem na myśli leżakowania oleju w silniku, no bo wtedy rzeczywiście po co zmieniać olej jak mniej się na paliwo wyda pieniędzy po roku niż na wymianę oleju... . W każdym razie robiąc minimum kilka tysi rocznie nie warto czekać np. 3 lat na wymianę.
cruel:
Ja tam u siebie wymieniam w autach olej raz do roku. Ot tak, nawet dla świętego spokoju.
Nawigacja
[#] Następna strona