Forum > ix35 EL

[ix35 EL] przegląd gwarancyjny po 12 miesiącach

<< < (5/26) > >>

Zbyszek:
Ja od kilku lat używam preparatu, który pojawia się w tym temacie: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=13259#13259

dymek:

--- Cytat: "Zibi" ---Dziś odwiedziłem dilera AutoGT w W-wie i zyskałem informację, że po 12 miesiącach i przebiegu w granicach 15kkm jedyną czynnością jest sprawdzenia filtru powietrza i za tą przyjemność mam zapłacić 120 złotych - zapewne cena uwzględnia ogólne oględziny auta i sprawdzenie szczelności.

Dopiero po 2 latach lub 30kkm mamy wymianę: oleju silnikowego i filtru, filtru powietrza, płynu hamulcowego/układu hydraulicznego sprzęgła oraz filtr powietrza układu klimatyzacji plus cała masa sprawdzeń.

Dodatkowo dostałem propozycja sprawdzenia i napełnienia instalacji klimatyzacji (bez wymiany filtru kabinowego) za 140 zł oraz sprawdzenie i ewentualną korektę geometrii zawieszenia za 140 zł - komplet kół zimowych kosztował prawie 4 tys zł, więc wolę wydać 140 zł i spać spokojnie.

Czy to normalne ceny czy zdzierają jak żydy?
--- Koniec cytatu ---

haha moze dlatego ze masz diesla?
przy benzynie proponowali przeglad 0 - wymiana oleju po 1-2tys km :D
nic nie rozumiem :D

Zibi:
Przegląd wykonany, koszt 600 zł: 260 zł 8 litrów Shell Helix Ultra i 340 zł ASO (wymiana oleju, wymiana filtra oleju, wymiana filtra powietrza, sprawdzenie powłoki lakierniczej).

vqsoft:
Zibi gdzie robiłeś ? w Pruszkowie na alejach ?

Zibi:
AutoGT na Połczyńskiej, u nich kupowałem, u nich serwisuję.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej