Forum > ix35 EL
[ix35 EL] przegląd gwarancyjny po 12 miesiącach
Dzióbel:
Niestety ciągle nie wiem jaki ma być :(
Jaki powinien dla 2.0 GDI 166KM to wiem: Shell Helix Ultra z normami ACEA A3/A5.
Dziś w serwisie powiedziano mi, że w normie ACEA C3...
Teraz to już nie ogarniam :(
tslonik:
A to nie jest tak, że norma ACEA C3 to jest raczej dla oleju do silników diesla z filtrem cząstek stałych. Instrukcja zaleca taki olej do silników 1,7CRDI, osobiście leję Valvolin. Chyba wszystko co wlejesz o takiej specyfikacji (ACEA A3/5) będzie ok, ważne żeby był oryginał.
Dzióbel:
Jak już napisałem w innym wątku wlano mi olej z normą Acea C3 (leją tak do wszystkich).
Ekhm mam jednak pytanie dotyczące kolejnego przeglądu, ponieważ naklejono mi naklejkę z informacją, że kolejny przegląd po 30tyś km z datą za rok. Różnica to 10tyś km i raczej wynika, że będę musiał się stawić po osiągnięciu przebiegu. Zgadza się?
jacek2:
Różnica to 10tyś km i raczej wynika, że będę musiał się stawić po osiągnięciu przebiegu. Zgadza się?
Czynnikiem decydującym o przeglądzie jest data ostatniego przeglądu a nie przebieg. Więc jak nie nakręcisz określonego przebiegu to i tak na przegląd musisz pojechać. (mowa oczywiście o przeglądach gwarancyjnych. Osobiście wymieniam olej co 15 ooo km, nie naciagam przebiegów miedzy wymianami do takich wartości.... :oops:
Dzióbel:
No właśnie chodzi mi o to, że przebieg będzie pierwszy tj 30tyś km
Nawigacja
[#] Następna strona