Autor Wątek: [Lantra J2] Co pasuje z innych Hyundai?  (Przeczytany 6871 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Joshi

• Gość
[Lantra J2] Co pasuje z innych Hyundai?
« dnia: 11 Marzec 2009, 12:07:36 »
Szukam kilku elementów do mojej Lantry J2 z 2000 roku i nic nie mogę znaleźć, konkretnie szukam:
- chromowanej ramki na mieszek dźwigni biegów
- chromowanych ramek na zegary
- okleiny kokpitu [są, ale do wcześniejszych modeli ;/]
- itd, itd...

I teraz pytanie, czy np: chromowana ramka na mieszek podejdzie od H. Coupe z 1996r? Patrząc po zdjęciach wygląda to tak samo, lecz mogę się mylić. Może już to ktoś przerabiał?

Oddi

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Kwiecień 2009, 12:05:57 »
witaj,

chromowane ramki na zegary są dostępne, moge poszukać jeszcze jeden komplet powinien mi zalegać u rodziców na pawlaczu.

chromowana ramka wokół drążka zmiany biegów to już większy problem, z tego co kiedyś szukalem nie dostępny niestety :(

a oklejiny widzialem że są zadzwoń do firmy plsu tuning z tego co pamietam kiedyś mieli

jak coś to priv pomogę jak będę mógł

Joshi

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Kwiecień 2009, 16:55:27 »
Hmmm okleiny są, jak najbardziej ale do wersji z przesuwakiem nawiewu a nie do nowych lantr, które mają 3 pokrętła ;/ Znalazłem kiedyś na holenderskiej stronie ale 80 euro + wysyłka to chyba przesada ;/ Będę szukał, a jak nie znajdę, to sam kupię folię z Allegro i okleję ;) Ramki na zegary jakbyś miał, chętnie odkupię ;) A co do pozostałych elementów - tylko, albo aż... Japonia, tam mają co trzeba ;) Pozdrawiam!!!

Joshi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Kwiecień 2009, 17:25:23 »
Zacząłem bawić się w oklejanie deski, itd folią, wyszło to tak jeśli chodzi o dolny element:

Natomiast zacząłem kleić górny panel, gdzie są pokrętła, radio ,itd... problem w tym, że wszystko się zwiją, robią się buły i wygląda to po prostu nie ładnie. Ma ktoś jakiś pomysł jak upiększyć deskę? Może malowanie? A może już gotowe okleiny, wycięte na wzór?

Oddi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Kwiecień 2009, 17:53:47 »
a masz folie termokurczliwą ? jeżeli tak to górę musisz potraktować opalarką (folie) wtedy nie będzie sie zawijać

a co do oklein to juz sam nie jestem pewien ile pokręteł było u mnie ale chyba też 3

napewno okleiny do j2 można dostaś tylko ja mam lantre przed liftem - nie wiem czy wnętrza są te same

a co do lakierowania to widziałem w celice jak to wygląda i jest całkiem nice, choć osobiście wolę bez :)

pozdro

Joshi

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Kwiecień 2009, 19:30:37 »
Cytat: "Oddi"
a masz folie termokurczliwą ? jeżeli tak to górę musisz potraktować opalarką (folie) wtedy nie będzie sie zawijać

a co do oklein to juz sam nie jestem pewien ile pokręteł było u mnie ale chyba też 3

napewno okleiny do j2 można dostaś tylko ja mam lantre przed liftem - nie wiem czy wnętrza są te same

a co do lakierowania to widziałem w celice jak to wygląda i jest całkiem nice, choć osobiście wolę bez :)

pozdro

Ale ja mam termokórczliwą, podpalałem suszarką do włosów wychodziło róznie. A co do gotowych oklein to ja mam wersje poliftingowa, czyli nie 2 pokretla i przesowak tylko 3 pokretla, okleiny Polsce do takich nie ma, co innego w niemczech :(

Joshi

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Kwiecień 2009, 21:12:27 »
A... nie poddaje się, kupuję na dniach jeszcze jeden rulon foli i robię, aż będzie ślicznie ;) Człowiek uczy się całe życie, mniej więcej już wiem jak podgrzewać, docinać i nakładać bez bąbli ;) Przedstawię zdjęcia jak skończę ;) Pozdrawiam!

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Kwiecień 2009, 10:22:14 »
jeżeli Ci się uda to napisz instrukcję jak to poprawnie wykonać, może się dla innych przydać ;)

Oddi

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Kwiecień 2009, 11:07:49 »
powodzenia w takim razie

a nie masz od kogo pożyczyć opalarki ?

Cibor

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Kwiecień 2009, 11:47:39 »
Stary też kupiłem taką folie!! Obkleiłem wszystko pięknie, aż przyszły ciepłe dni i wszytko h*j strzelił!! Zaczęła się odklejać ściągać itp itd.... Wygląda to masakrycznie!! Wolę wziąć ładnego spraya i to opier**** niż jeszcze raz kupować folię!! Aż mnie trzęsie jak pomyślę, że 200 zł poszło wpiz****... POWODZENIA!!

Joshi

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Kwiecień 2009, 17:21:41 »
Cytat: "Cibor"
Stary też kupiłem taką folie!! Obkleiłem wszystko pięknie, aż przyszły ciepłe dni i wszytko h*j strzelił!! Zaczęła się odklejać ściągać itp itd.... Wygląda to masakrycznie!! Wolę wziąć ładnego spraya i to opier**** niż jeszcze raz kupować folię!! Aż mnie trzęsie jak pomyślę, że 200 zł poszło wpiz****... POWODZENIA!!

Ty mnie nie strasz, bo projekt prawie ukończony i co mam to zdzierać ;/ 478 479 481 482 483 484 490 491 492 498 499 503 998 Oklejam do konca, a potem przyciemnie szyby, zeby slonce tak mocno tego nie oswietlalo, zobaczymy, mam nadzieje ze holenderskie folie sa lepsze niz te z allegro, pozdrawiam! Wrzuce foty jak skoncze oklejac wnetrze...

szk3

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Kwiecień 2009, 04:03:14 »
z tymi foliami termoplastycznymi to tak nie do końca. Kolega ma oklejone( co prawda nie całą deskę, ale dosyć sporo) ale w Punciaku i już prawie półtora roku i z żadnej strony mu sie nie odwija a auto prawie cały czas stoi "pod chmurką". Dodam, że folię kupił z allegro i nie było problemów przy zakładaniu i nie ma teraz.pozdrawiam :-)

Joshi

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Kwiecień 2009, 09:24:09 »
A a mysle, ze jak sie pozadnie odlysci deske to nie ma prawa sie folia odkleja. Niektorzy tego czasem nie robia, potem jest efekt mizerny ;/

Joshi

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Kwiecień 2009, 12:32:00 »
I zrobiłem, co myślicie ;) ?

http://forum.hyundaifanklub.pl/viewtopic.php?p=20763#20763

Pozdrawiam!!!

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Kwiecień 2009, 09:03:10 »
Całkiem ciekawe. Można wiedzieć jaki koszt takiej folii?