Forum > Accent
Wymiana rozrządu / pompa wodna
IgoReCzeK:
Witam. W Accentach I generacji pompa wodna nie była napędzana z paska rozrządu i myślę, że u Ciebie jest podobnie. Nie widzę potrzeby, byś ją wymieniał razem z paskiem i napinaczem no chyba, że przebieg samochodu przekroczył 90 000 km. Oferta z ASO jest bardzo dobra cenowo i myślę, że nie ma się co zastanawiać. Co do zamienników pochodzenia japońskiego, to są dobrej jakości i nie widzę przeciwwskazań w ich montażu. Pozdrawiam Igor.
waxain:
Dzięki za pomoc! Chyba skorzystam z oferty w ASO a także wymienię tą pompę (przebieg 80 tys) bo jednak zawsze większa pewność...
BartBartez:
--- Cytat: "IgoReCzeK" ---Accentach I generacji pompa wodna nie była napędzana z paska rozrządu
--- Koniec cytatu ---
Napędzana nie ale trzeba rozebrać rozrząd żeby ją wymienić
dlugistrzegom:
pompa wodna to koszt okolo 70 zl bynajmniej u mnie tyle kosztuje,a rozrzad wyniosl mnie okolo 120zl. Nie wiem skad wy bierzecie takie kosmiczne ceny;p :p
wlad:
ja wymienialem w kwietniu -koszt pompy 90zl.nie ma co zalowac-ja wymienialem rozrzad przy 80 tys i gosc powiedzial,ze pompa jest jeszcze super,a poniewaz nie jest napedzana paskiem rozrzadu to nie ma sie co spieszyc.skonczylo sie na tym,ze po nastepnych 20 tys.zaczela szumiec-a poniewaz bylem akurat w polsce,to nie wahalem sie...
Nawigacja
[#] Następna strona