Forum > Getz

[Getz] CB

<< < (4/5) > >>

Andy:

--- Cytat: "robaszek127" ---Jeśli masz krótką antenę to spokojnie starcza lafayette ares. Ale jak montujesz długi bat to lepiej już kupić radyjko z RF-gain bo wtedy masz możliwość skrócenia zasięgu i szumów.
Z małych radyjek dobre są jeszcze Yosan. Jak masz kaskę kup yosana 120 a model 110 to coś jak ares.
Kabel ja poprowadziłem od dachu  słupkiem gdzie są pasy a potem po po podłodze i pod radio.
--- Koniec cytatu ---

Jeśli chodzi o antenę to mysle nad  Hustlerem IC-100, więc metrówka. Yosan 120 250 zł., więc wcale nie drogo. Wymiary ma podobne, mogłby pasować. Trochę trzeba będzie poczytać o radyjku.

robaszek127:
Akurat sam patrzyłem po forach o tych małych radyjkach i wszędzie pisali, że yosan 120 ma b.dobre filtry. Firma yosan jak lafayette, wybór większy pod względem wyglądu.
Testowałem starego hustlera i bez nawet ustawiania dość nieźle chodził. Choć to najtańsza antena zwykłemu człowiekowi starcza. Ale mnie wkurzał magnes i chowanie anteny. Kupiłem więc sirio triflex używane a potem zmieniłem na większą sirio t3-25 i tak już zostanie.

Andy:

--- Cytat: "robaszek127" ---Akurat sam patrzyłem po forach o tych małych radyjkach i wszędzie pisali, że yosan 120 ma b.dobre filtry. Firma yosan jak lafayette, wybór większy pod względem wyglądu.
Testowałem starego hustlera i bez nawet ustawiania dość nieźle chodził. Choć to najtańsza antena zwykłemu człowiekowi starcza. Ale mnie wkurzał magnes i chowanie anteny. Kupiłem więc sirio triflex używane a potem zmieniłem na większą sirio t3-25 i tak już zostanie.
--- Koniec cytatu ---

Triflex mnie zaciekawił. Zamontowałeś go rozumiem w miejscu oryginalnej anteny samochodwej? Jak to wyglądało z przodu auta? Nie było problemu z uszczelnieniem?

Kurako:
ja osobiscie polecam zestaw sirio ml145 do tego radyjko midland alan 109

robaszek127:
W getzie raczej triflex odpada bo nie da się go dać w miejsce anteny a tylko na tyle dachu a wtedy lepiej kupić tańszego tajfuna lub t3-25 jak ja mam. Na przód pasowała by idealnie antenka prezident vermont ale ona nie ma opcji fm.
Triflexa miałem zamontowanego w tico i leonie. Fajna cichociemna antenka mimo krótkiego batu dość dobry zasięg dla zwykłego człowieka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej