Forum > Getz

[Getz] CB

<< < (3/5) > >>

Kurako:
ja cb radio montuje w uchwycie przy nogach pasazera z lewej strony na konsoli. Polecam takie rozwiazanie, na zaslepce która jest po prawej strony kolumny kierowniczej zamontowałem trzymak na mikrofon

klodek:
a ja zrobiłem tak :)

robaszek127:
A u mnie wyglada to tak a gruszka pasuje idealnie pod stacyjką bo jest malutka tak jak radio.

Andy:
Dzięki wszystkim za fatygę ze zdjęciami i uwagi. Początkowo chciałem kupić M-Techa Legend II, ale widzę, że np. polecany Lafayette Ares jest o parę cm płytszy, co ma duże znaczenie, jeśli zamocuję go pod konsolą (18cm głebokości Legend II, jak mierzyłem, spowoduje, że przód CB będzie "nachodził " na miejsce na kubek/popielniczkę i może być nieporęcznie). Ale na miejsce montażu już się zdecydowałem.

A jak poprowadziliście kabel do anteny? Jakoś słupkiem, podsufitką, w którym miejscu w uszczelce w drzwiach?

robaszek127:
Jeśli masz krótką antenę to spokojnie starcza lafayette ares. Ale jak montujesz długi bat to lepiej już kupić radyjko z RF-gain bo wtedy masz możliwość skrócenia zasięgu i szumów.
Z małych radyjek dobre są jeszcze Yosan. Jak masz kaskę kup yosana 120 a model 110 to coś jak ares.
Kabel ja poprowadziłem od dachu  słupkiem gdzie są pasy a potem po po podłodze i pod radio.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej