Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[ix35] 2.0 165 KM i montaż LPG

<< < (9/10) > >>

RaulC:
Moja kobita miała BRC w golfie. Przejechała na nim 100 tys. i żadnych problemów. Co do STAG to można kupić cały komplet firmowy: reduktor, wtryski i sterownik. Sterownik i reduktor bardzo dobre. Niestety w STAGu jest problem z wtryskami - wymiana co mniej-więcej 100 tys. na nowe, bo zaczynają puszczać. Sądzę jednak, że większość tak ma. Wcześniej miałem inne wtryski i też padły po około 100 tys. teraz mam STAGa i też padły, tylko dokładniej. Pojawił się błąd sterownika i gaz kaput. Ale  LPG to i tak ulga dla kieszeni. Nawet wymieniając wtryski, bo na alledrogo można kupić nówki za ok. 150 zeta a w serwisie dokładnie takie same prawie 2x więcej. Na benzynie, nawet nie jeżdżąc wiele i płacąc więcej za przeglądy (przy gazie) wychodzi eksploatacja dużo drożej.

MrQ:
Z tego (podobno) powodu zaproponowano mi właśnie wtryski Barracuda (chociaż mi to nic nie mówi ale ja się nie znam ;) ).

robaszek127:
Tylko taka jest różnica, że to staga można montować różne listwy. Od szajsu typu valtek gdzie cała listwa kosztuje tyle co jeden wtrysk brc do dobrych firm ja np. przytaczane barracudy.
Brac zaś zauważyłem, że nowe wtryski padają szybciej od starych. Jakość pewnie spadła. I podobno można wtryski regenerować niektórych firm oprócz brc bo są nierozbieralne.

Copi:

--- Cytat: "Chris" ---
--- Cytat: "MrQ" ---Jako że robię przymiarkę do zagazowania mojego ix'a 35 po zasłyszeniu pozytywnych opinii udałem się do Energy Gaz przy Ostrobramskiej w Wawie gdzie mi zaproponowali BRC Sequent 32
--- Koniec cytatu ---

Śledzę na YT kanał w/w firmy i widzę, że podchodzą do tematu na prawdę profesjonalnie. Żadna konstrukcja nie stanowi dla nich problemu (ostatnio montowali instalację do Merca C63 AMG). Zresztą zachęcam wszystkich do zerknięcia w wolnej chwili -> https://www.youtube.com/user/EnergyGazPolska

Co do instalacji BRC Sequent 32, to myślę, że jest to jeden z najlepszych wyborów, sam taką nie dawno założyłem do Tucsona 2.0 (G4GC) wraz z lubryfikatorem i nie narzekam. Co do samej marki BRC, zakładam już do drugiego samochodu oraz znam wiele osób z przeróżnymi samochodami, które jeżdżą w pełni bezawaryjnie z instalacjami tej marki.

Myślę, że moja opinia pomoże ci w wyborze.
--- Koniec cytatu ---

Tutaj jest relacja kogoś na forum samochodowym z montażu w Energy http://www.forumsamochodowe.pl/instalacja-gazowa-hyundai-ix35-1-6-135-km-vt94379,15.htm nie wiem co tam jest pod maską, bo nie mogłem się doczytać za bardzo ale może komuś pomoże, zawsze można zapytać tego co montował, może odpowie;)

morisnorris:
Cześć wszystkim! Dzielę się swoim doświadczeniem z EGP. Założyłem BRC SQ SDI.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej