Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[ix35] 2.0 165 KM i montaż LPG

<< < (8/10) > >>

RaulC:
W mojej ELI bardzo dobrze sprawuje się STAG 300. Wszystkie komponenty firmy AC (czyli STAGa) parownik i wtryski też. Przebieg na LPG 200 kkm. Praktycznie prawie cały przebieg auta jest na LPG. Instalka sama przypomina o przeglądach co 15 tys. i nie ma ograniczeń z odpalaniem awaryjnym z gazu. BRC ma ograniczenie do 5 razy a potem trzeba jechać do warsztatu na wykasowanie pamięci. Moja kobita miała BRC w golfie i nie miała ani pół awarii związanej z gazem. Przebieg na gazie w sumie nie za wielki bo raptem 80-90 tys. ale jazda głównie po mieście. Obie serwisowane w autoryzowanych warsztatach. Serwis ograniczał się do wymiany filtrów i sprawdzenia ustawień.
Niestety brak lubryfikatora spowodować zaciąganie oleju i za jakiś czas trzeba będzie zrobić remoncik bo coraz więcej tego oleju bierze. jednak różnica w kosztach eksploatacji powoduje, że i tak się opłaca.

MrQ:
W innym miejscu dostałem propozycję takiego połączenia

- sterownik Stag qnext plus
- reduktor KME Silver
- wtryski Barracuda

Po wstępnym rozeznaniu chyba jednak bym się skłaniał ku tej opcji. Co myślicie?

Chris:

--- Cytat: "MrQ" ---Jako że robię przymiarkę do zagazowania mojego ix'a 35 po zasłyszeniu pozytywnych opinii udałem się do Energy Gaz przy Ostrobramskiej w Wawie gdzie mi zaproponowali BRC Sequent 32
--- Koniec cytatu ---

Śledzę na YT kanał w/w firmy i widzę, że podchodzą do tematu na prawdę profesjonalnie. Żadna konstrukcja nie stanowi dla nich problemu (ostatnio montowali instalację do Merca C63 AMG). Zresztą zachęcam wszystkich do zerknięcia w wolnej chwili -> https://www.youtube.com/user/EnergyGazPolska

Co do instalacji BRC Sequent 32, to myślę, że jest to jeden z najlepszych wyborów, sam taką nie dawno założyłem do Tucsona 2.0 (G4GC) wraz z lubryfikatorem i nie narzekam. Co do samej marki BRC, zakładam już do drugiego samochodu oraz znam wiele osób z przeróżnymi samochodami, które jeżdżą w pełni bezawaryjnie z instalacjami tej marki.

Myślę, że moja opinia pomoże ci w wyborze.

MrQ:
Minus taki że z BRC jest problem jeśli chodzi o serwisowanie. Ktoś ma doświadczenia ze STAGiem?

robaszek127:
Z kolei ja nie znam nikogo kto montował sekwencje brc a wszyscy idą w staga. Sam bym do getza dał staga ale była już brc. No i przestałem być zwolennikiem tej firmy. Ceny części z kosmosu i sam przekonałem się co znaczy naprawa instalko tej firmy( nowy komputer brc 24 900zł , wtryskiwacz 240zł)
Brat ma kilka lat staga w mocnym 200konnym 1,8T i śmiga. Więc i dobrze dobrana w ix35 będzie działała.
Jak nowa instalka to gwarancja więc te 2 lata spokoju obojętnie jakiej firmy. Najważniejsze dobry zakład nie zawsze warto brać najtaniej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej