Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
[ix35] 2.0 165 KM i montaż LPG
Robik:
Mozesz wstawic zdjecie silnika chcialbym zobaczyc sposob montazu wtryskiwaczy, pamietam ze kluczowym parametrem poprawnie dzialajacej instalacji jest dlugosc przewodow od wtryskiwaczy do kolektora -musza byc jak najkrotsze.
belgrano:
W ix35 da sie postawić pionowo na wężyku ok. 2cm. Ja tak mam. Zależy od wtryskiwaczy oraz od instalacji.
fenix35:
witam pierwszy raz spróbuje dodac zdjecie na to forum wczesniej byl ford teraz ix35 . Od kilku dni mam zalożony gaz i trzeba sie pochwalić instalacją wykonaną w silesia cars katowice przełączanie na gaz nawet nie wiem kiedy butla 71litrów pierwsze tankowanie to 59,5litra. bylo drożej niz gdzie indziej ale na pewno bylo warto polecam zaklad zdecydowanie
MrQ:
Ave!
Jako że robię przymiarkę do zagazowania mojego ix'a 35 po zasłyszeniu pozytywnych opinii udałem się do Energy Gaz przy Ostrobramskiej w Wawie gdzie mi zaproponowali BRC Sequent 32 za 3200 (oraz na moje życzenie większą butlę... chyba 75L za 200 pln dopłaty oraz smarowanie gniazd zaworowych za kolejne 250pln), czyli razem 3750.
Teraz pytanka:
1. Czy potwierdzacie dobre wrażenia z montażu instalacji w Energy Gaz?
2. Jakie są opinie o proponowanej instalacji?
3. Jeśli nie powyższy BRC w Energy Gaz to jaki i gdzie w Wawie lub niedalekich oklicach?
4. Na co zwrócić uwagę, co jeszcze warto dołożyć/uzupełnić/zmienić?
Pozdr
Qba
Robik:
Mam identyczny zestaw 80 tys przebiegu na lpg, zbiornik paliwa zawsze na polowe stanu, filtry co 15 tys, lubryfikator dolewany raz na kwartal i absolutne zero klopotow. Po 90tys sprawdzone luzy na zaworach mechanik stwierdzil ze kolejna wer za 20/30 tys i wtedy bedzie konieczna regulacja = koszty.
Moja rekomendacja co do instalki Tak co do warsztatu nie wiem montowalem w ASO.
Nawigacja
[#] Następna strona