Forum > Getz
Akumulator
p_lipa:
Wszystko było sprawdzana z rzeczy związanych z akumulatorem,byłem w serwisie.
Powiedziano mi tam że akumulator jest w 100% sprawny.Powiedziano że coś musi się włączać ale nie są w stanie sprawdzić co,dziwne to wszystko dla mnie ale parametry aku są dobre.
IgoReCzeK:
Witam. Z wyjęciem bezpiecznika przy radiu to dość doby pomysł, ale na początek radio bym zostawił a wymontował wszystkie żarówki, które są w schodkach, bagażniku ( te niewidoczne w chwili zamknięcia samochodu ). Ja miałem taki epizod z Accentem i lampką w bagażniku. Jeśli z lampkami nie wyjdzie, to kolejne proponuję radio. Tutaj nie ma innych możliwości, skoro prąd spoczynkowy jest tak niski, to musi być jakaś przyczyna, która występuje okresowo ( co dziwne, to czujnik przy mojej lampce zaciął się tylko raz i już nigdy więcej ). Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań - Igor.
p_lipa:
Zacząłem proces od wyjęcia wszystkich żarówek,w kokpicie i w bagażniku, więcej nie znalazłem. Poczekamy jaki będzie efekt.
p_lipa:
niestety,przyczyny brak.Po odłączeniu wszystkich źródeł światła po paru dniach akumulator padł po raz kolejny. Mało tego,wymontowałem bezpiecznik radia i oświetlenia w kokpicie,też nie pomogło.Już nie wiem co teraz mogę sprawdzić,pomocy!!!
xardas:
A ja miałem też tak i to była wina tego że bendix się zaciął i pobierał prąd. Po przekręceniu klucza było słychać takie "tykanie", nie wiedziałem co to, a to było to :)
Nawigacja
[#] Następna strona