Autor Wątek: [ix20] Zawieszenie  (Przeczytany 43079 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

piter_ix20

• Gość
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #60 dnia: 07 Luty 2015, 10:50:45 »
Cytat: "kri$"

Serwis powiedział, że mają lepsze urządzenia :). W gwarancji jest napisane co to jest 5 letnia gwarancja. Więc żadna ściema, amortyzatory mają 2 lata. Piszę do Hyundaia o naprawę w ramach gwarancji,  zobaczymy co odpiszą. Serwis doradził co napisać.

Chwilowo są zajęci bo mają większe problemy: https://www.facebook.com/pages/ANTY-Hyundai/504585736271873?fref=ts więc na szybką reakcję bym nie liczył.

Offline kri$

• Giełda
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #62 dnia: 07 Luty 2015, 19:34:17 »
Bardzo dobra cena, mi za oryginał zaśpiewali 400 zł, a za zamiennik 300 zł + robocizna. Jak nici z gwarancji to na pewno zrobię to w innym serwisie za rozsądne pieniądze.

Offline kosmos2011

• Giełda
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #63 dnia: 07 Luty 2015, 20:17:34 »
Jack55 dodaj do postu czytelny screen aukcji.

jack55

• Gość
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #64 dnia: 08 Luty 2015, 13:12:51 »
Czytelny screen aukcji :?: :roll:  :?:  :roll:
Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł dotyczący zawieszenia z tyłu a mianowicie może ktoś z Was , kto ma niedługo odbierać nowego ix20 lub będzie wymieniać na nowe amortyzatory zadał by sobie trochę trudu i zbadał u Dealera ich efektywność.Dużo by to wyjaśniło jak to jest w rzeczywistości z tym zawieszeniem z tyłu  ;-)

Offline kosmos2011

• Giełda
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #65 dnia: 09 Luty 2015, 19:30:41 »
Screen to tzw zrzut ekranu, a aukcja to "zorganizowana forma sprzedaży" w tym przypadku allegro.

Za jakiś czas aukcja się skończy i osoba zainteresowana ( Twoja osoba już nie jest zainteresowana bo już nie posiadasz ix20) zakupem zamienników amortyzatorów do ix20 nie uzyska informacji o ich oznaczeniu (modelu).

jack55

• Gość
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #66 dnia: 09 Luty 2015, 20:18:34 »
kosmos2011 bez przesady, odnośnik jaki zamieściłem zawiera wszystkie potrzebne informacje,
każdy kto jest zainteresowany zakupem  zapisze sobie oznaczenie amorków i po problemie ;-)

Offline kosmos2011

• Giełda
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #67 dnia: 09 Luty 2015, 20:29:36 »
Za rok, dwa już nie będzie śladu po tym ogłoszeniu i nikt nic nie zapisze.

Jeśli nie chcesz zrobić screena nie zamieszczaj linka "do materiałów o charakterze krótkotrwałym" tylko napisz amortyzator Kayaba 349098.

III Ogólne zasady publikacji na Forum
10. Zabrania się umieszczania SPAMU na Forum, posty zawierające treści:
b. odnośniki do materiałów o charakterze krótkotrwałym, których aktualność po określonym czasie wygasa, takich jak wszelkie linki do aukcji, ofert promocyjnych, wyprzedaży i itp. (nie dotyczy działu "Giełda", "Zakup Hyundai'a"); będą kasowane, a ich Autor otrzyma ostrzeżenie.

jack55

• Gość
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #68 dnia: 09 Luty 2015, 20:37:13 »
Kolega z Ormo czy jak, że straszy regulaminem.
kosmos2011 zamiast pouczać innych co i jak na forum zamieść sam screen aukcji i będzie po problemie  ;-)
Czepiasz się niepotrzebnie jakiś szczegółów.Jakie to polskie niestety :-/
http://www.kyb-europe.com/kyb-poland/catalogue.asp#

Offline kri$

• Giełda
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #69 dnia: 16 Luty 2015, 14:18:29 »
Więc tak źle z Hyundai Polska nie jest, dostałem pismo, że pomimo skończenia gwarancji na amortyzatory tylne, w ramach dobrej woli producenta, może zostać przyznana naprawa. Mam się zgłosić w serwisie i potwierdzić wadę. Wada i tak została stwierdzona na przeglądzie, więc powinno być bez problemu.
Wniosek wysłany przez serwis, czekam na odpowiedz, trwa to podobno do 2 tygodni.

[ Dodano: 2015-02-17, 12:23 ]
Przyszła odpowiedz z Hyundaia, niestety z uwagi na brak budżetu Goodwill, nie mogą pozytywnie rozpatrzyć wniosku.

Multila

• Gość
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #70 dnia: 23 Luty 2015, 21:11:11 »
Ja również dołożę kilka słów. Póki co mam na liczniku 3 tys. km i zawieszenie pracuje dobrze. Nie dostrzegam żadnych wad i oby tak zostało :-)

Offline zbyniuw48

• Giełda
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #71 dnia: 23 Luty 2015, 21:57:19 »
Gratuluję wyborU kolorU samochodU - mam taki sam :mrgreen:
Zachowaj ostrożność w czasie jazdy na zakrętach przy nierównej nawierzchni. Zrób sobie testy pod kątem zachowania się tyłu samochodu. Tylko wybierz do tego bezpieczne miejsce !!! Samochód potrafi się zmienić w mocno nadsterowny - czyli tylne koła mogą stracić przyczepność na nierównościach. Na tym w skrócie polega problem z zawieszeniem w tym modelu. Ale może nie dotyczy to Twojego samochodu - czego szczerze życzę  :mrgreen:

Offline lukasz.zst

• Giełda
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #72 dnia: 07 Marzec 2015, 14:33:30 »
Cytat: "kri$"
Więc tak źle z Hyundai Polska nie jest, dostałem pismo, że pomimo skończenia gwarancji na amortyzatory tylne, w ramach dobrej woli producenta, może zostać przyznana naprawa. Mam się zgłosić w serwisie i potwierdzić wadę. Wada i tak została stwierdzona na przeglądzie, więc powinno być bez problemu.
Wniosek wysłany przez serwis, czekam na odpowiedz, trwa to podobno do 2 tygodni.

[ Dodano: 2015-02-17, 12:23 ]
Przyszła odpowiedz z Hyundaia, niestety z uwagi na brak budżetu Goodwill, nie mogą pozytywnie rozpatrzyć wniosku.

Daltego podchodze do tego że nigdy wiecje HYundaia

Offline kosmos2011

• Giełda
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #73 dnia: 07 Marzec 2015, 21:33:57 »
Cytat: "lukasz.zst"
Daltego podchodze do tego że nigdy wiecje HYundaia

Zadziwiająca zmiana zdania bo jeszcze miesiąc temu :

Dlaczego nedzny bardzo fajne auto , chodz mam problemy znim ale od tego jest gwarancja i pożadny serwis a nie pseudo serwisy .Ja na pewno kupie drugiego takiego samego

Ja mialem przedtem VW czyli seata i nigdy wiecej tego auta . Jestem gwarncja 5 letnia w hyundaiu i mam wszytko w d. Bede dalej zachecał do Hyundaia

Myślałem nad zakupem ix35 1.6 GDI comfort biały ale przeraża mnie cena 73 tys.zł i brak 4x4. Czy jest sens kupowanie takiego auta.

Cytaty w oryginalnej pisowni.

Offline lukasz.zst

• Giełda
[ix20] Zawieszenie
« Odpowiedź #74 dnia: 08 Marzec 2015, 08:22:03 »
Wiem
O tym i sam nie wiem .
Jak widzę nowego ix20 ktory ma byc dostepny na rynku to zasanawiam w jaka strone cenowa pujdzie Hyundai Polska