Autor Wątek: Czyszczenie zaworu PCV  (Przeczytany 3461 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

chris.fm

• Gość
Czyszczenie zaworu PCV
« dnia: 02 Marzec 2009, 13:46:10 »
Witajcie. Wiem gdzie on jest i z tego co widze puszcza mi tam gdzieś troche oleju. a jak odkręcę płaskim kluczem ten zawór czy nie wyleci tamtędy olej lub czy nic sie nie zapowietrzy. a jak juz go odkręce czy benzyną mam tą kulkę tylko przetrzeć czy coś innego zrobic. Pytam się was bo nie chce niczego tam spaprać. Czy ten zawór jeszcze odpowiada za coś ważnego. jakie są objawy? Dzięki i pozdrawiam. PS chcę wlać półsyntetyk AGIP- Macie jakieś doświadczenia z tym olejem. pozdro

Grzesik1

• Gość
Czyszczenie zaworu PCV
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Marzec 2009, 17:28:55 »
śmiało wykręcasz, śmiało moczysz i myjesz w benzynce potem sprawdzasz drożność, od jednej strony powinno się dać dmuchać bez problemu a w drugą już nie.

Zrób zdjęcie spod maski to ci pokażemy gdzie jest PCV

chris.fm

• Gość
Czyszczenie zaworu PCV
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Marzec 2009, 19:51:03 »
Ok zrobiłem 2 foty i nie wiem czy to PCV (zaznaczyłem strzałka). tylko kable troche przeszkadzają.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/845eb01bd7fe207a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bf870459b08b2de2.html

rozumiem ze mam wykręcic tą metalową rzecz po środku ale z dwóch stron są metalowe element i nawet jak odkręce to nie zejdzie chyba...i czy powinno z tego cieknąc jak na 2 focie.pozdro

Grzesik1

• Gość
Czyszczenie zaworu PCV
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Marzec 2009, 22:21:15 »
kurcze nie widzę tych zdjęć... możesz wrzucić na imageshack.us

BartBartez

• Gość
Czyszczenie zaworu PCV
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Marzec 2009, 11:50:15 »
chris.fm,
Ściągasz metalową opaskę i zsuwasz gumowy przewód. Resztę odkręcasz kluczem 14mm.
Żadnej innej filozofii tam nie ma.

chris.fm

• Gość
Czyszczenie zaworu PCV
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Marzec 2009, 19:34:54 »
Wrzuciłem foty na inny serwer:

Grzesik1

• Gość
Czyszczenie zaworu PCV
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Marzec 2009, 22:16:06 »
Robisz tak jak bart napisał, pisze wg 2 fotki. Sciągasz opaskę metalową z tego przewodu zaolejonego, sciągasz gumowy wąż, ew możesz podłożyć szmatkę pod zaworek, ale co najwyżej poleci kilka kropelek oleju a wcale nie musi. Wykręcasz zaworek kluczem 13 bądź 14 i dokładnie obmywasz przedmuchujesz itd itp, potem skręcasz opaskę zaciskasz i idziesz na browara po skończonej robocie ;d

chris.fm

• Gość
Czyszczenie zaworu PCV
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Marzec 2009, 15:39:35 »
dzieki za odpowiedz. Właśnie o taki dokladny opis mi chodziło. pozdrawiam.