Forum > Atos / Atos Prime

[Atos prime] Tuning

<< < (2/4) > >>

BartBartez:

--- Cytat: "Vex" --- Z zalozenai felgi aluminiowe maja byc lzejsze, ale naprawde drogie i przy tej samej srednicy czy 15 stalowe na 15 aluminiowe a tanie masowki najczesciej kupowane sa "klocowate" tylko tyle ze ladnie wygladaja i zreguly sa szersze od stalowek co poprawia wlasnosci jezdne :)
--- Koniec cytatu ---

NIe wiem co nazywasz górną, ą co dolną półką ale nawet uważane za jedne z lepszych OZ są chyba z 3 razy cięższe od stalówek. W Atosie raczej nie polecałbym szerszych felg bo na naszych drogach ciężko będzie utrzymać kierownicę. Strasznie wąski jest Atosik. Ja mam w Coupe 215 szerokie i na koleinach jest ciężko utrzymać kierownicę. Więc na Atosa pewnie nawet 185 byłyby za szerokie.

LeszekC:
no wiec w sumie decyzja jest jedna, sprzedac atosa za nie mniej niz 10.000 zł, dolozyc troszeczke i kupic copue 2.0 z 97 czy pozniejsze, byle nie okularnik bo wyglada okropnie :( mysle ze do okolo 14 tys znajde cos rozsadnego co ?

BartBartez:
Myślę, ze zakup auta takiego jak Coupe lepiej przełożyć na zimę bo ceny idą sporo w dół. ja tak zrobiłem i jestem zadowolony. Zaoszczędziłem około 4-5 tysiaków co spokojnie starczyło na gazownie, alarm itp

LeszekC:
no wlasnie tez tak myslalem.. gazu nie chce, wole te pieniazki przeznaczyc na pozniejsze modyfikacje, mysle ze da sie do 200 km dociagnac

i jedno pytanie off topic - da sie do tych 2 litrowych silnikow w coupe zamontowac turbo ? i czy to duzy koszt ? nie znam sie kompletnie na tym a wiedza ta nie pogardze :)

BartBartez:
Przyszykuj minimum 10 tyś a lepiej z 15 i wszystko się da

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej