Forum > Atos / Atos Prime
[Atos prime] Tuning
LeszekC:
jak w temacie, jestem posiadaczem atosa z 2000r. to juz ten po liftingu i mimo jak na ten silnik dobrych wynikow chcialbym zmodernizowac silniczek aby wykrzesac z niego wiecej mocy. Chodzi mi glowie o wiekszy moment obrotowy aby atutko lepiej przyspieszalo. poki co mam juz odlozone pieniazki na sprezyny obnizajace i na felgi 14, poprawi sie strakcja no i troszke lzejszy bedzie :) a teraz co do silnika - nie za bardzo wiem za co sie wziasc.. i budrzet tez niewielki bo tak max to 1500zł moglbym przeznaczyc na Atosia.
Bylbym bardzo wdzieczny za dobre fachowe rady, zastanawialem sie nad stozkiem, ale nie wiem jak poprowadzic dolot.. nie znam sie ;) po poludniu wrzuce zdjecie silniczka.
pozdrawiam i licze na wasza pomoc aby wkoncu jakis Atoś podlegl wzmocnieniu a nie tylko copue i coupe ;) hehe :) co nie zmienia faktu ze to zacne autka :)
edit: dodno zdjecia.
Vex:
Powiem tak. Wsadzone srodki w silnik nie dadza wymiernych efektow. Przy tak malym silniku zalozmy wycisniecie 10% mocy to da ile, 5km ? Wynik raczej marny. W tak malej jednostce takie operacje moim zdaniem (podkreslam moim) nie sa oplacalne, ale pokombinowac zawsze mozna.
Co do felg to samochod raczej bedzie ciezszy chyba ze chcesz przeznaczyc kilka tysiecy na felgi w co watpie, wiec bedzie ciezszy, kola beda stawialy wieksze opory jak i opony o wiekszym rozmiarze. Samochod straci na osiagach.
Jescze raz to samo, przy tak malej jednostce wieksze kola beda duzo bardziej wyczuwalne niz w wiekszym smaochodzie. Podobnie 5 osob przy silniku 1.0 to bardzo odczuwalna sprawa, niz dla silnika V6 to tak wyczuwalne nie jest.
Co do dolotu ciezko cos podpowiedziec bo nie dokonca widze, wiem jak to jest tu zrobione. Nie widzialem pod maska Atosa, ale... :) chyba mozna zrobic fajny patent, bo fabryczny dolot masz dociagniety do samego przodu, wiec jak jest takie miejsce to juz jest dobrze :) Z tym ze jak jest dobrze, to pewnie trudniej zrobic lepiej ;) ;) Nie wiem dokladnie gdzie jest filtr, jak jest polozona przepustnica itd. Mysle tylko ze fajnie mozna zrobic doladowanie dynamiczne.
LeszekC:
dziekuje za rady i za opinie i w sumie uswiadomiles mi ze nie warto sie bawic :) liczby niestety dobijaja... a co do felg to ja zamienie stalowki na alu to powinno byc lzej chyba.. no ja sie powaznie zastanawiam nad kupieniem hyundai-a coupe z 2 litrowym silnikiem.. swojego moge opchnac za dyche spokojnie bo ma znikomy przebieg (prawie 60 tys ) no i jest ladnie utrzymany.. a coupe juz mozna fajnego za jakies 14 tys dostac.. ale kurcze przywiazalem sie do Atosia chodz mam go dopiero roczek... chyba wiecie jak to jest.. swoj wlasny pierwszy samochod...
Vex:
No wlasnie nie. Fabrycznie masz waziutkie i leciutkie felgi. Jak dasz felgi aluminiowe raczej z tej dolnej pulki to ich masa powinna byc wieksza. Z zalozenai felgi aluminiowe maja byc lzejsze, ale naprawde drogie i przy tej samej srednicy czy 15 stalowe na 15 aluminiowe a tanie masowki najczesciej kupowane sa "klocowate" tylko tyle ze ladnie wygladaja i zreguly sa szersze od stalowek co poprawia wlasnosci jezdne :)
LeszekC:
to mnie zaskoczyles :) tego nie wiedzialem.. wstyd ale kierowalem sie stereotypami. no to coz pozostaje te pieniazki odlozyc i na poczatku roku kupic coupe. Mam nadzieje ze przy zakupie bede mogl liczyc na czlonkow forum aby kupic sprawdzony model bez jakis tragicznych usterek bo na samochodach to sie jeszcze malutko znam...
Nawigacja
[#] Następna strona