Forum > Atos / Atos Prime

[Atos prime] Tuning

<< < (3/4) > >>

LeszekC:
ok, rozumiem ze turbo nie bedzie xD wytarga sie ile sie da z 2.0 i bedzie latac, nic to pod koniec roku poprosze was o pomoc z wyborem samochodziku chodz i teraz sa juz w przstepnych cenach, widzialem ladny za 11.. no ale zdjecia to nie wszystko..

Grzesik1:
przypominam, ze topic dotyczy atosa

nekross:
autko mozna modernizowac sam chce wlasnie zmienic głowice i kolektor nowy ... strumienice juz mam zmienilem tez wydech co do obnizenia to sie waham niedawno urwalem na popisie poduszki pod drazek skrzyni biegów ... to jest autko bardziej rodzinne ale da sie tez tuningowac:) załoz felunek z parapetem fajna oponka i za nawet nie duza kase

franc:
WITAM.MAM atosa poprzedniej generacji jestem 2-gim właścicielem i miałem i mam inne auta nowsze ale tym maluchem uwielbiam jeździć,poprawiłem osiągi bez ryzykownych zmian dla charakterystyki silnika,więc wytłukłem z portek pierwszy katalizator i drugi też z tłumika bo atosy i prime są na dwóch katalizatorach wstawiłem przelotkę czyli rurkę wewnątrz katalizatora w tłumiku i powiem tak silnik mercedesa bo to jest tej firmy konstrukcja dostał wyższy moment na 2-gim biegu wyciągam 90km/h.szczerze to warto było pozbyć się.lambda zachowała swoje parametry nie zwróciłem uwagi żeby więcej palił a prędkość z jaką jeżdżę średnio to ok 140-160km/h.i często wymieniam filtr powietrza bo to ważne w tym silniku.
BAD BOY

LeszekC:
no to swietnie, moze jakies fotki podwozia, cennik itp ?
polecam tez zatankowac na shell-u v-pover 100 oktanow, fakt ze cena 5.30 za litr ale sobie zatankowalem 10 litrow i kurcze od razu lepiej "idzie" i sie kreci, do setki udalo mi sie na totalnej serii pojechac ponizej 12 sec :) z pasazerem :P

ps. mam nadzieje ze te dwa katalizatory zabrales i masz je ze soba bo mozna za nie spokojnie dostac ze 200 zl jak nie wiecej bo sa bogate w metale ktore mozna odzyskac

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej