Autor Wątek: Montaz sterownika zamka centralnego  (Przeczytany 13777 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

roofus

• Gość
Montaz sterownika zamka centralnego
« Odpowiedź #30 dnia: 05 Sierpień 2008, 14:03:57 »
Nie potrzebny ci zaden fachowiec. Zrob sobie tylko probnik z 2 kabli i zarowki lub woltomierz jesli posiadasz.
Poszukaj w tej wiazce 12v (zwykle kabel czerwony, ma to byc + staly, czyli taki gdzie nic w aucie nie masz wlaczone a on w tym kably jest), mase (prawdopodobnie kabel czarny), pozniej poszukaj kabli od kierunkow (u mnie byly pomaranczowe) pod ten kabel podlaczylem probnik z zarowka i wlaczylem kierunki jesli lampka tobie mruga to znaczy ze masz wlasciwy kabel.
Tak samo z centralnym jesli masz silownik master w drzwiach, podpinasz sie pod kabel (w moim wypadku 2 kable zoltoniebieskie, jeden od zamykania a drugi od otwierania) probnikiem z zaroweczka i sprawdzasz czy na kablu pokazuje sie impuls elektryczny przy otwieraniu lub zamykaniu zamka, jesli te kable znajdziesz podpinasz sie w nie kablami od sterownika odpowiedzialnymi za zamykanie i otwieranie. Gdybys nie mial mastera w drzwiach to musisz kupic i zamontowac co opisalem wyzej.
Jesli bedziesz podlaczal sie do wylacznika drzwi to u mnie to byl cieniutki kabel czarnoczerwony (podepnij sie probnikiem a powinna zapalic sie kontrolka w zegarach, tylko nie zapomnij wcisnac wlacznika w drzwiach lub odlaczyc od niego kostke bo inaczej bedzie sie palic kontrolka caly czas bo przeciez masz drzwi otwarte )

i to chyba tyle

LukaszMix

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Sierpień 2008, 22:28:59 »
Dobra ja mam pytanie gdzie w Lantrze z 92 z c. z. "Piranha", znalesc centralke c. z.?????

Edi

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Sierpień 2008, 01:22:10 »
jeżeli jest to dokładany centralny to musisz szukać ,bóg wie gdzie go popzedni właściciel umieścił

LukaszMix

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Sierpień 2008, 09:42:57 »
wydaje mi sie ze jest to fabryczny bo kable do c.z. ida w glownych wiazkach kabli

roofus

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Sierpień 2008, 10:40:26 »
sprawdz czy nie masz tak jak u mnie bylo a caly cyrk polegal na tym ze ta puszka w drzwiach kierowcy przekazuje impuls do reszty silownikow