dzis wypada mi zakonczyc temat sterownika centralnego zamka
Otorz bo prawie calym dniu grzebania w aucie udalo mi sie wszystko zmontowac

najwiecej czasu zeszlo na podlaczeniu nowego silownika centralnego zamka i sprawdzeniu roznych wariantow:
Jak juz pisalem wczesniej stary silownik w drzwiach dzialal mechanicznie (tzn. po przekreceniu kluczyka silownik podawal impuls do reszty zamkow) niestety kiedy on dostawal impuls nic sie nie dzialo
Na allegro zamowilem nowy silownik, ten zas dzialal tylko na impuls elektryczny i wtedy ladnie pracowal. Mechanicznie przesuwajac trzpien silownika nie dawal impulsu na reszte zamkow (czyli odwrotnie niz ten stary zamontowany seryjnie)
Zalezalo mi zeby przekrecajac kluczyk w drzwiach otwieraly sie wszystkie 4 zamki
dlatego stara instalacja c.z. zostala niezmieniona. Nowy silownik probowalem podpiac do ciegna starego silownika ale niestety nie bylo tyle miejsca zeby go tam zamontowac. Po chwili kombinowania i przymiarkach stwierdzilem ze mozna go podlaczyc do ciegna klamki wewnetrznej. Tak tez zrobilem tylko musialem pamietac o szybie (musi sie opuszczac i podnosic tak samo jak przed montazem

Po montazu i zalozeniu tapicerki wszystko dziala jak nalezy.
Teraz otwieraja mi sie 4 drzwi z pilota i kluczyka, o co dokladnie mi chodzilo :>
Rozgryzlem tez o co chodzilo z fioletowym kabelkiem
Otwierajac samochod z pilota po 25 sek automatycznie sie zamykal, kiedy podlaczylem fioletowy kabel pod czujnik otwarcia drzwi auto nie zamyka sie samo gdy te dzwi otworzymy i zamkniemy.
Yyyyyyy moze bardziej obrazowo:
1 Gdy nie mamy podlaczonego fioletowego kabla:
Samochod jest zamkniety, otwieramy go z pilota, wsiadamy i odpalamy samochod. Po uplywie 25 sek. drzwi automatycznie sie zamykaja
1 Gdy mamy podlaczony fioletowy kabel:
Samochod jest zamkniety, otwieramy go z pilota, wsiadamy i odpalamy samochod. Po uplywie 25 sek. nic sie juz nie dzieje i drzwi sa nadal otwarte