Panowie nie wiem skąd żeście wymyślili, że tylne oś jest dołączana. Santa FE CM ma dokładnie ten sam napęd, co Santa Fe SM po lifcie, więc można poczytać jak on działa, a działa następująco po wciśnięciu guzika lock jest on spinany tj. tylna oś jest połączona na sztywno z przednią osią 50/50 stąd uczucie sztywnej budy i niezalecana jest jazda na drodze z dobra przyczepnością no chyba, że na wprost oraz gwałtowne skręcanie, ponieważ w zakrętach przednie koła kręcą się z inna prędkością niż tylne. Koła nie pokonuję dokładnie tego samego toru jazdy. Jak dalej pisze przycisk Lock należy używać na śliskich nawierzchniach jak błoto, śnieg mokry śliski asfalt itp. I itd. Napęd działa do 30km/h a przy 40/km/h w ogóle się wyłączy i ponownie się załączy po osiągnięciu 40km/h? Natomiast na tym forum się też dowiedziałem, że można sprawdzić sobie na stronie wiadomej wpisując swój vin. Jaki się ma napęd i według mnie wszystkie Santa Fe SM po lifcie mają stały napęd, co już wcześniej pisałem jak samochód się zachowywał na hamowni, tylko z silnikami benzynowymi bodajże nie mają przycisku lock? Dość się naczytałem na forum jak to ludzie sobie kupili samochody po lifcie z napędem na 4 koła a po jakimś czasie napędu brak. Nie interesuje mnie czy ktoś uwierzy w to, co napisałem, ale może się ktoś zastanowi choćby dwa razy nad włączeniem przycisku lock na nawierzchni, gdzie jest bardzo dobra przyczepność.