Forum > Getz

[Getz] szarpie silnik po odpaleniu

<< < (2/3) > >>

nobiles_7:
Gaz mam zwykły. Ale jak pisałem silnik szarpie na zimnym po odpaleniu na BP. Po przełączeniu na gaz chodzi idealnie.
Mechanik powiedział mi że to mogą być hydroregulatory.

marekityle:
Moim zdaniem masz rozregulowany gaz i rozjechało ci korekty na benzynie, spróbuj trochę pojeździć tylko na benzynie, jak przejdzie to trzeba się przyjrzeć instalacji LPG.

Andy:

--- Cytat: "nobiles_7" ---Witam ;)
Mam problem z gacusiem 1.3 z 2003r w gazie. Od trzech tygodni niezależnie od temperatury (na + czy -) i wilgotności powietrza, po odpaleniu na BP silnik zaczyna się dławić i szarpać. Zapala się check albo mruga. Silnik pracuje jakby nie palił na wszystkie cylindry. Gdy się już nagrzeje przełączam na gaz i jak ręką odjął pracuje idealnie. Po krótkim czasie postoju odpalam na BP i jest ok. Rano powtórka z rozrywki. To samo przed wyjazdem z pracy. Wymieniłem PWN i świece ale to nic nie dało. Silnik krokowy przeczyszczony i pracuje normalnie. Macie jakieś pomysły co może być odpowiedzialne za taki stan rzeczy?

PS. Nie dodałem że po check zaświeca się bądź mruga po około 30 sekundach gdy silnik zaczyna wariować. Po przełączeniu na gaz gdy silnik pracuje idealnie check gaśnie.
--- Koniec cytatu ---

Wymien filtr powietrza i sprawdz kable do swiec.

nobiles_7:

--- Cytat: "marekityle" ---Moim zdaniem masz rozregulowany gaz i rozjechało ci korekty na benzynie, spróbuj trochę pojeździć tylko na benzynie, jak przejdzie to trzeba się przyjrzeć instalacji LPG.
--- Koniec cytatu ---

Na rozgrzanym silniku odpalenie, bądź jazda na BP nie sprawia żadnego problemu. Tylko zimny silnik głupieje na BP. Na gazie nie ma żadnego problemu.

--- Cytat: "Andy" ---Wymien filtr powietrza i sprawdz kable do swiec.
--- Koniec cytatu ---

Filtr powietrza 4-5 miesięcy temu wymieniony. Kable i świece wymieniłem 2 tygodnie temu po wystąpieniu tego problemu.

marekityle:
nobiles_7, A od kiedy masz założony gaz?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej