Forum > Getz

[Getz] szarpie silnik po odpaleniu

(1/3) > >>

nobiles_7:
Witam ;)
Mam problem z gacusiem 1.3 z 2003r w gazie. Od trzech tygodni niezależnie od temperatury (na + czy -) i wilgotności powietrza, po odpaleniu na BP silnik zaczyna się dławić i szarpać. Zapala się check albo mruga. Silnik pracuje jakby nie palił na wszystkie cylindry. Gdy się już nagrzeje przełączam na gaz i jak ręką odjął pracuje idealnie. Po krótkim czasie postoju odpalam na BP i jest ok. Rano powtórka z rozrywki. To samo przed wyjazdem z pracy. Wymieniłem PWN i świece ale to nic nie dało. Silnik krokowy przeczyszczony i pracuje normalnie. Macie jakieś pomysły co może być odpowiedzialne za taki stan rzeczy?

PS. Nie dodałem że po check zaświeca się bądź mruga po około 30 sekundach gdy silnik zaczyna wariować. Po przełączeniu na gaz gdy silnik pracuje idealnie check gaśnie.

mietek111:
może pompa paliwa daje słabe ciśnienie, albo listwa wtryskowa nie domaga .

nobiles_7:

--- Cytat: "mietek111" ---może pompa paliwa daje słabe ciśnienie, albo listwa wtryskowa nie domaga .
--- Koniec cytatu ---

Jak to sprawdzić?

domin:
Sprawdź w pierwszej kolejności drożność filtra paliwa.

NieAmator:
Kolego, jaki masz gaz? Sekwencyjny czy zwykły na mikserze? Przy przebiciu elektrycznym gaz by strzelał, choć mam pewne podejrzenia co do cewki. Znowu zaś, gdy masz gaz na mikserze zwykły, najprostszy to on omija całą elektronikę. Nie jest sterowany sondą, która może wariować. Ale nie ma co gdybać, bo wymienianie wszystkiego co kto wymyśli to spore pieniądze. Jedź na komputer.

Orty, stylistyka, przecinki, kropki. - Gal.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej