Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Awaria - rozrząd
kosmos2011:
Producenci oryginalnego rozrządu dla HMC : rolka i pompa wody- GMB, pasek i napinacz GATES.
Hulltay:
Dzięki Kosmos, już mam jakiś pogląd na temat dzięki Waszej wiedzy:)
nex:
Witam wszytkich serdecznie przy okazji i podepnę się pod ten post jeśli można, mam pytanko (może głupie) kupiłem hultaja z przebiegiem 181 tys serwisowanego w aso belgijskim, zakładając że papiery są oryginalne (f-ry z aso, stemple itp itd) kiedy i czy w ogóle :roll: wymieniali rozrząd, mam jakiś wpis przy przeglądzie bodajże 120 tys ale nie mogę na 100% stwierdzić, oczywiście zaczynam od wymiany rorządu i pytanie jest czysto teoretyczne ale może ktoś ma pełne info w tematach aso obsługi :->
weldon:
Z własnego doświadczenia:
- swojego kupiłem jak miał 142 tysiące, a więc, teoretycznie, musiałby przejechać ponad 20 tys. na nie robionym rozrządzie.
Teraz nie pamiętam, ale coś tam kombinowaliśmy z mechanikiem, czy wymieniać, czy nie i doszliśmy do wniosku, że 240 to za dużo, ale przy 220 wymienimy.
Dojechałem do 210 :)
A więc, nawet, jeżeli jesteś pewien, że był robiony po 140, to nie wiadomo, co tam wsadzili, więc albo oddaj go do sprawdzenia i, ewentualnej wymiany, od razu, albo, góra, przy 200 tysiącach.
Ja i tak miałem farta, że niewiele sobie popsułem, bo jak się trafi niefartownie, to, zdaje się, można silnik stracić :)
Pozdrawiam
Hulltay:
Tak jeszcze poszukuję i znalazłem takie zestawy: Pasek rozrządu DAYCO, Rolka napinająca GATES/GMB, Rolka prowadząca GATES/GMB, Pompa wody ThermoTec, ewentualnie: PASEK ROZRZĄDU DAYCO, ROLKA NAPINAJĄCA (NAPINACZ) GATES, ROLKA PROWADZĄCA GMB, POMPA WODY PARTS-MALL Korea no i jeszcze ten oryginał (ale bez pomy w komplecie) jak podają na stronie (I montaż) z FoxRzeszów. Różnica w cenie to około stówka z hakiem.
Nawigacja
[#] Następna strona