Forum > Getz
cb radio w getzie
Brt85:
marekityle, Widzę, że mamy podobny tok myślenia :-)
Wyjęcie tego elementu jest banalne, jest on montowany na zatrzaski. Tylko za nim idą przewody powietrzne, więc żeby tam coś wcisnąć, musiałbyś się pozbyć ich. Nie wiem jakich rozmiarów jest TTI, możliwe, że go zmieścisz.
Ja sobie wymyśliłem, aby tą klapkę zrobić ruchomą, bez pozbywania się gniazdek. i tylko otwierać i podłączać mikrofon.
Ale narazie nie mam czasu na pogrzebanie przy aucie.
marekityle:
--- Cytat: "Brt85" --- Nie wiem jakich rozmiarów jest TTI, możliwe, że go zmieścisz.
--- Koniec cytatu ---
Niestety jest to dość duże radyjko :evil: tak że musze przymierzyć i się przekonać czy wejdzie na głębokość bo na szerokość i wysokość to wygląda że będzie prawie na styk
chyba że pomyślimy nad jakimś mniejszym sprzętem może coś w stylu ALBRECHT AE 6890
jestem naprawdę ciekaw jak to chodzi <cfaniak>
edit:
albo jeszcze inny szatański pomysł ]:-> :lol:
przerobie sobie na coś w tym stylu mojego TTI - sam panel na pewno wejdzie a resztę wtedy będzie łatwiej gdziekolwiek upchnąć, tym bardziej że jakiś czas temu padł mi głośnik w radyjku (strasznie pierdzi) i używam małego zewnętrznego w półeczce pod kierownicą i przy okazji pozbędę się tego wieśniackiego niebieskiego podświetlenia
marekityle:
;] No to przystępujemy do działania <lol2>
http://cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=8641&postdays=0&postorder=asc&highlight=panel+tti&start=45 <lol2>
A do drugiego autka może kupimy coś innego.
tak "ulepszone" napewno wejdzie
Brt85:
Ja dziś trochę kombinowałem przy aucie, jednak nic ciekawego nie udało mi się wymyśleć :-/
Apropo miejsca za zapalniczką, tak to wyglada:
Zastanawiam się, czy jest sens tam wkładać je, nawet jak przytnie się ten kanał powietrzny,radio tam może się grzać strasznie. np. w zime, od ciepłego powietrza z nawiewu.
Pozostały 2 miejsca gdzie mam pomysł na zamontowanie. schowek pod radiem lub pod kierownicą. Miejsce pod radiem, jednak bardzo rzuca się w oczy. Trzebaby zrobić jakąś maskownicę.
Miejsce pod kierownica jest całkiem ciekawe. Z tyłu tego plastiku jest dużo miejsca. Kwestja wycięcia otworu na radio i wpuszczenia na tyle głęboko, aby nie było widoczne. Dodatkowo można przykrywać jakaś szmatką. Muszę to jeszcze przemyśleć.
Narazie radio ląduje pod siedzeniem.
marekityle, fajny pomysł, jestem ciekawy jak Ci to wyjdzie :-) Ja narazie nie chce swojego rozbierać,aby nie stracić gwarancji.
marekityle:
właśnie wywaliłem te tandetne niebieskie diody LED i na ich miejsce wlutowałem zielone
Efekt przerósł moje oczekiwanie - na wyświetlaczu wszystko widać dużo lepiej i w końcu zaczęło mi się podobać w nocy ;]
Niestety mój telefon robi fatalne zdjęcia przy sztucznym świetle a nie mam chwilowo aparatu w domu, jak będę miał lepsze fotki to zapodam
Foto-relacja z całej przeróbki też się kroi ]:->
Nawigacja
[#] Następna strona