Forum > Getz
[Getz] Zamek w tylnej klapie
popej:
Jest możliwe, a skomplikowane bardzo nie jest, dostajesz w zestawie wszystkie potrzebne akcesoria do montażu. Kiedy siłownik jest padnięty, najczęściej po prostu nie działa on jako jedyny. Co do reakcji pilota to każda centralka jest inna :-D U mnie również pilot raz otworzy od razu, a raz nie, może to również kwestia baterii, ale podejrzewam, że taki juz urok :mrgreen:
klodek:
marrgoss:
Jeśli znasz się na elektryce samochodowej, to montaż i podłączenie nie będzie stanowiło żadnego problemu (jeśli kupisz oryginalny siłownik to są w tylnej klapie jak i drzwiach idealnie spasowane otwory montażowe)
Jeśli nie bardzo, to trzeba poszukać jakiegoś niedrogiego, najlepiej znajomego mechanika, który za parę grozy Ci to podłączy.
Nie pamiętam jak było u mnie ale chyba było 5 przewodów w różnych kolorach.
Reakcja centralnego z pilota u mnie zależy od odległości od pojazdu i strony z której stoję.
marrgoss:
Generalnie Getzem jeździ żona i od momentu kiedy jej go kupiłem (parę miesięcy temu) ciągle mi truje głowę, że musi kluczykiem otwierać bagażnik ;) (przyzwyczaiła się do mojego Forda Focusa, w którym na pilocie jest oddzielny guzik do bagażnika)
Przy samochodach lubię się grzebać, jakąś elementarną wiedzę o elektryce mam i lubię wyzwania ;)
Jutro będę miał szansę pogrzebać się i posprawdzać czy padnięty jest siłownik czy też nie ma go wcale.
popej:
Osobiście wydaje mi się, że skoro masz centralny w drzwiach to i raczej w bagażniku. Więc obstawiam na awarię siłownika w klapie, a to wymiana to 10 minut.
marrgoss:
--- Cytat: "popej" ---Osobiście wydaje mi się, że skoro masz centralny w drzwiach to i raczej w bagażniku. Więc obstawiam na awarię siłownika w klapie, a to wymiana to 10 minut.
--- Koniec cytatu ---
Mam taką nadzieję Trochę mnie zniechęca kombinowanie z podłączeniem kabelków jeśli by nie było centralnego w klapie.
Jak zepsuty to odkręcić stary, wstawić nowy - prosta i szybka robota.
[ Dodano: 2013-01-05, 12:19 ]
Niestety nie ma siłownika.
Na ryglu obok druta prowadzącego do zamka klapy jest wolny otwór i pewnie jest on na siłownik.
Jeśli zdecyduję się na wstawienie siłownika to gdzie trzeba poprowadzić i podłączyć wiązkę?
Nie widziałem nigdzie wolnego gniazdka czy czegoś gdzie można podpiąć siłownik. Trzeba ciągnąć przewody gdzieś w okolice tylnych drzwi pasażera czy może da się to zrobić prościej?
Nawigacja
[#] Następna strona