Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Wybór auta

<< < (9/15) > >>

Miłek25:
Ja osobiście wziąłbym automat z następujących względów:
- lenistwo (dużo jeżdżę po mieście i nie trzeba tak machać lewarkiem)
- nie ma problemu ze sprzęgłem przy większym momencie obrotowy bo komputer sobie sam dobiera przełożenia i moment zmiany biegu
- nie wiem jak to będzie w santku ale w innych autach którymi jeździłem i była tam automatyczna skrzynia to było to mega wygodne.
-wiadomo że prawdziwa jazda jest przy manualnej skrzyni albo dwusprzęgłowym automacie lecz mimo wszystko tak jak napisałem na wstępie ja brałbym automat

Sam trochę nie tyle co żałuję że nie mam santka w automacie, ale byłbym jeszcze bardziej zadowolony z użytkowania autka jakby w takową skrzynię biegów było wyposażone :)

Już sobie postanowiłem że następne musi być koniecznie z automatem:)

stolek6:
Nie slyszalem zeby automaty w hyundaiu byly awaryjne. Trudno sie dziwic skoro od poczatku hyundai skupial sie na usa wiec skrzynie te musza byc dopracowane. Mi w 3,5 nie dokonca pasowal automat ze wzgledu ze byl dosc " leniwy" wlasnie tak po amerykansku. Zawsze ta sekunde tracil na przemyslenie kickdown-u. Poza tym w terenie go nie rozbujasz , na zasadzie szybkiego wachlowania jedynka i wstecznym, gdy sie sakopiesz.
Reszta to tak jak pisal Miłek - same zalety :)

michal1142:
A ja bym nie kupił automatu. Wprawdzie nie miałem jeszcze Santafola, alezmoich doświadczeń kierowcy wielu pojazdów rysuje się obraz taki, że automat jest dobry tylko do autobusu miejskiego.

Miłek25:
To żeś pojechał michal1142 po całości. Idąc tym tokiem myślenia oczywiście nie negując Twojej opinii , rolls royce phantom, jaguar, land rover, lexus niektóre modele audi, BMW i inne luksusowe samochody w których w standardzie jest automat są jak autobusy miejskie. Dobrze rozumiem. Oczywiście żeby nie było że porównuje santka do tych samochodów, ale one mi przyszły go głowy jak pomyślałem o automatach

stolek6:
Panowie dyskusja nad wyzszoscia a/t nad manualem , i odwrotnie , nie ma sensu. Kazdy lubi co innego. Bardziej chodzi o aspekty jakosci stosowanej skrzyni w hyundaiu , czy mozna ja polecic. Z moich obserwacji ( i niestety doswiadczenia ) jedyna problematyczna ( awaryjna ) skrzynia to ta z 2,0 crdi 2wd.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej