Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Wybór auta
krzysiekf06:
Witam
W najbliższych miesiącach chce kupić Santa Fe, prawdopodobnie auto przyjedzie z zagranicy bo mam dobrego znajomego, który mi to załatwi. Nurtuje mnie jedno pytanie a mianowicie MANUAL czy AUTOMAT i mówię tu o silniku 2.0 CRDI z roku 2004.
thyss:
Miałem ten sam dylemat. Jeździłem i tym i tym, wybrałęm manual tylko ze względu na to że był cichszy. Automat dziwnie wył. Nie wiem czy to normalne ale mnie to strasznie drażniło.
Z manuala jestem bardzo zadowolony ale nastepne moje auto to będzie automat :)
krzysiekf06:
Dzięki za jakieś nakreślenie sytuacji. Spotkałem się z opinią, że automaty są bardziej awaryjne, czy to prawda? W manualu można zastąpić dwumase na koło jednomasowe w automacie raczej nie ale nie wiem na 100%.
jaclwapl:
--- Cytat: "krzysiekf06" ---Dzięki za jakieś nakreślenie sytuacji. Spotkałem się z opinią, że automaty są bardziej awaryjne, czy to prawda?
--- Koniec cytatu ---
Kiedyś pisałem o automatach i ich awaryjności i to nawet w dziale Santa Fe... poszukaj.
--- Cytat: "krzysiekf06" ---W manualu można zastąpić dwumase na koło jednomasowe w automacie raczej nie ale nie wiem na 100%.
--- Koniec cytatu ---
Widzę, że rośnie nam kolejny domorosły kombinator z dwumasą ale bez pojęcia...
Gdyby tak łatwo można było zamienić dwumas na jednomas to każdy by robił to w standardzie i problemów z dwumasem nikt by nie miał.... o przekładce zapomnij.
Wiesz jak zbudowana jest skrzynia automatyczna? Jeżeli nie wiesz a sądzę, że na 100% nie wiesz to podpowiem... W automacie nie zamienisz dwumasy nawet na konia z woźnicą bo.... w automacie nie ma czegoś takiego jak dwumas! ale oczywiście Ty to wszystko wiesz bo przeczytałeś inne posty na tym forum....
Dobra rada na początek... poszukaj, poprzeglądaj forum... o dwumasie pisałem już i to chyba ze 2 razy i na 100 % w tym dziale więc mam propozycję... najpierw szukaj potem pytaj i wtedy nie będzie bałaganu.
michal1142:
Witajcie drodzy użytkownicy Santków. Za niecałe 30tyś szukam auta, którym troche pośmigam. Zastanawiam się czy kupić wersję 4WD czy 2WD? Czy jest znaczna różnica w trakcji? Nie chce uprawiać off roadu jedynie dojechac pod stok narciarski lub spokojnie przejechać polną drogą. Zastanawiam się też nad silnikiem? 2.0 czy 2.4? Czy może CRDI? Nie szukam skarbonki!
Nawigacja
[#] Następna strona