Witam.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich użytkowników samochodów marki Hyundai i nie tylko. Jest to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że nie ostatni.
A więc przejdę do rzeczy. Ze względu, że mój samochód psuje się coraz częściej, postanowiłem kupić coś na zamianę. Po namowach kolegi wybór padł na Hyundaia. Kolega ma Pony z 92r w automacie i jak do tej pory autko sprawuje się doskonale. Znalazłem samochód, dostałem na niego kredyt a teraz jadę go już tylko obejrzeć i podpisać ( jeśli będzie wszystko OK ) umowę.
Jest to Hyundai Accent z 2007 r. Automat, pojemność 1.6 L , 16V, 17800 km na liczniku.
http://moto.allegro.pl/item550707494_hyundai_accent_2007r.htmlAutko było puknięte w tył, zostały wymienione lampy i klapa bagażnika - tak mi powiedział sprzedawca. Po samochód jadę w sobotę, umówiony też jestem na miejscu w salonie Hyundaia na dokładne sprawdzenie samochodu, łącznie ze zbierznością.
I teraz moje pytanie.
Czy wiecie może, czy ten samochód jest taki sam jak wersje europejskie. Tzn czy nie będzie np problemów z częściami do niego ? Oglądałem taki sam, tylko że EU i wydają się takie same, przynajmniej jeśli chodzi o wygląd, deske rozdzielczę itp.
A kolejne pytanie dotyczy skrzyni biegów. Czy ma ktoś może taki samochód z automatem, jak to działa, czy nie ma z tym problemów itp.
Z góry dziękuję za pomoc i jeszcze raz pozdrawiam wszystkich na forum.
Z poważaniem - janicq